Op stap

Arnold Veeman treedt 11 februari op in kerk Nieuw Scheemda

- advertentie -

Nieuw Scheemda – De culturele commissie van Nieuw Scheemda – ’t Waar organiseert weer een mooi concert op 11 februari 2024 in de Kerk Nieuw Scheemda. De bekende artiest Arnold Veeman is deze keer geboekt.

- advertentie -

Arnold Veeman bezingt het kleiige Groningse Land en laat daar doorheen de Surinaamse Marowijne stromen. Als Arnold Veeman het podium oploopt kan hij wachten op de verbazing op de gezichten: ‘Huh, dat een donkere man zo in het oergronings kan zingen. En die liedjes dan, die kunnen toch nooit van hemzelf zijn?’ is dan de volgende vraag die onherroepelijk naar boven komt. Echt wel dus!!

Zelfs “Mien Lutje Laif”, de veelgehoorde streektaalballade, stond wekenlang op nummer 1 bij RTV Noord. Arnold heeft er bewust voor gekozen om in het Gronings te zingen. Wat hij er vooral over wil zeggen is, dat zijn achtergrond is als klei, het kan steeds anders worden vormgegeven.

Groningstalige CD
Nu met zijn 5de Groningstalige CD, weet hij ook dat het niks uitmaakt als mensen niet precies verstaan wat hij zingt. Ze voelen het! Hij wil juist iets meegeven aan de Groningers met zijn liedjes. Aan ze vertellen hoe poëtisch hun taal is, vol zeggingskracht en dat je er zo prachtig in kunt zingen.

Zondag 11 februari 2024, aanvang 14.00 uur in de Kerk Nieuw Scheemda aan de aan de Hamrikkerweg 27. Entree 7,50 euro

Kaarten reserveren kan via: ankie.grooten@ziggo.nl of tel: (0598) 446398

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button