Economie

Stichting Mijnendijn belang: ‘maak bezwaar tegen de extra 20% bodemdaling!’

- advertentie -

Winschoten/ H’lee & W’lee  – De Stichting Bewonersbelangen Lanengebied/Zuiderveen, ook wel aangeduid als Mijnendijnbelang Winschoten doet een oproep aan de inwoners van Winschoten, Heiligerlee en Westerlee.

- advertentie -

“Er is sprake van een bodemdaling van 20% bij het winningsplan ‘Heiligerlee’ voor zoutwinning van Nobian. Deze informatie is niet eerlijk gedeeld tijdens informatiebijeenkomsten en reguliere gesprekken tussen de Stichting, Gemeente en Nobian. De geoloog van Nobian gaf aan dat er geen bijzonderheden waren, maar opvallend genoeg schoof hij later niet meer aan bij de gesprekken.” schrijven zij in hun nieuwsbericht.

“Op 20 december verscheen er echter een bericht in de Staatscourant waarin stond dat het Ministerie van EZK had ingestemd met een actualisatie van het winningsplan, omdat de toegestane bodemdaling werd overschreden. Bijna alle instanties stemden hiermee in, behalve de Gemeente Oldambt en TNO, die opmerkingen maakten over ondeugdelijke meetmodellen.” zeggen ze.

Foto: OldambtNu.nl (Archief)

“Nobian wil nu dat de bodemdalingscijfers worden aangepast, aangezien de cavernes te dicht bij elkaar zijn en de diameters te groot zijn, waardoor de bodem meer daalt dan toegestaan, namelijk 20% meer. Dit is reden tot zorg en bewoners en betrokkenen uit het Lanengebied, Heiligerlee en Westerlee zijn het hier absoluut niet mee eens.”

“Het Ministerie van EZK heeft toestemming gegeven zonder dit met hen te communiceren, wat voelt als een verrassing en verraad.” benadrukken ze.

‘Doe bezwaar!’
Bewoners hebben nog tot 31 januari de tijd om bezwaar te maken en kunnen hiervoor een format vinden op de website www.mijnendijnbelang.nl of opvragen via Facebook of per e-mail info@mijnendijnbelang.nl. Het is belangrijk om als individu bezwaar te maken en zoveel mogelijk bezwaren in te dienen.

Deze kunnen per post worden gestuurd naar het Ministerie van EZK, alle gegevens staan vermeld op het format. Het is van belang om te reageren en elkaar te helpen in deze situatie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button