Algemeen

CBS Annewieke is de voorleesdagen gestart met de Schoolschrijver

- advertentie -

Scheemda – De voorleesdagen zijn van start gegaan op CBS Annewieke met een speciale gast: de Schoolschrijver! Schrijver Corien Oranje, bekend van meer dan 100 jeugdboeken, arriveerde in een pakketje bij de enthousiaste kinderen.

- advertentie -

Gedurende de komende maanden zal Corien wekelijks naar de school komen om ervoor te zorgen dat de kinderen nieuwe, leuke boeken ontdekken en meer gaan lezen. Maar daar stopt het niet: de Schoolschrijver wil ook de schrijftalenten en fantasie van de kinderen ontwikkelen, zodat ze meer zelfvertrouwen en plezier krijgen in het schrijven.

Het bezoek van Corien Oranje werd gekenmerkt door een levendige interactie met de leerlingen. Ze las voor uit haar eigen werk en inspireerde de kinderen om zelf aan de slag te gaan met hun verbeelding en creativiteit. Het doel van de Schoolschrijver is om kinderen te stimuleren om meer te lezen en te schrijven, omdat deze vaardigheden niet alleen hun taalontwikkeling bevorderen, maar ook hun zelfvertrouwen vergroten.

Wethouder Jurrie Nieboer was namens de gemeente Oldambt aanwezig bij de start van de voorleesdagen op CBS Annewieke. Hij gaf aan de samenwerking tussen de Schoolschrijver en de school zeer waardevol te vinden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button