Algemeen

Blind op pad en je weg vinden

- advertentie -

Winschoten – Hoe kom je van A naar B en dan het liefst zo makkelijk mogelijk? Als je niet of weinig kunt zien, is dit niet altijd vanzelfsprekend. Gelukkig is er een heel aantal apps ontwikkeld die je kunnen helpen bij het navigeren en het oriënteren in een onbekende omgeving. Op vrijdag 9 februari zal Iris van der Zaag hierover vertellen tijdens het Oogcafé in Winschoten.

- advertentie -

Iris van der Zaag is blind en houdt erg veel van wandelen. ‘Wandelen in de stad, maar zeker ook wandelen in de natuur. ‘Ik trek er graag op uit samen met mijn geleidehond, een tentje op mijn rug en gaan met die banaan!’ Zo maakte Iris verschillende trektochten in Scandinavië. Maar zonder GPS en diverse apps op haar telefoon zou dit niet zo gemakkelijk zijn. Op vrijdag 9 februari wil Iris een aantal van deze apps voorstellen en toelichten bij het Oogcafé Winschoten. Het Oogcafé wordt van 14.00 tot 16.00 gehouden in Zaal Irene, Venne 152 in Winschoten.

Oogcafé Winschoten
Bij het Oogcafé Winschoten kan je andere mensen met een oogaandoening of visuele beperking ontmoeten en ervaringen delen. Ook worden actuele ontwikkelingen en interessante onderwerpen behandeld. Je mag je partner, familie of vrienden meenemen. Het Oogcafé wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Oogvereniging Groningen. Iedereen is van harte welkom.

Praktische informatie
Datum: vrijdag 9 februari 2024
Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur. Inloop vanaf 13.30. Taxi’s terug om 16.15.
Plaats: Zaal Irene, Venne 152, 9671 EX Winschoten
Kosten: € 2,00 per persoon (inclusief koffie/thee). Begeleider gratis.
Graag vooraf aanmelden via e-mail groningen@oogvereniging.nl of tel. 06-1527 2269.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button