Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Grijs en zacht weekend op komst

- advertentie -

De Bilt – Komend weekend verloopt grijs door de aanwezigheid van flink wat wolkenvelden. Af en toe is een spatje regen mogelijk en vooral zondag kan het ook wat langer gaan regenen. De temperatuur stijgt naar 10 tot 12 graden en in de nachten koelt het nauwelijks af.

- advertentie -

Druilerig weekend
Zaterdagochtend is het zeer zacht met in de vroege ochtend al temperaturen rond 10 graden. Uiteindelijk stijgt de temperatuur lokaal nog naar 12 graden. Dat is fors hoger dan de 6 graden die gebruikelijk is voor begin februari. De relatief hoge temperaturen gaan niet samen met zonnige omstandigheden. Sterker nog, de dag verloopt grijs door de aanwezigheid van flink wat bewolking. Af en toe is een spatje regen mogelijk, maar van grote hoeveelheden is geen sprake. De wind is matig tot aan zee vrij krachtig en komt uit het westen, 3-5 Bft.

In de nacht naar zondag is het overwegend bewolkt en kan het op meerdere plekken gaan regenen. In combinatie met een doorstaande westenwind koelt het nauwelijks af. De minima liggen rond een graad of 9.

Zondag wat vaker nat
Ook zondag verloopt grijs en zien we de zon nergens. Hierbij valt van tijd tot tijd regen. Vooral in het midden is de paraplu zondag vaak nodig. Mogelijk regent het hier zelfs de hele dag. Al met al geen beste dag voor buitenactiviteiten. In het zuiden blijft het vaker droog. Aan de temperatuur en wind verandert weinig in vergelijking met zaterdag. Het wordt wederom 10 tot 12 graden.

Na het weekend aanhoudend zacht en meer regen
In de nieuwe week blijft het voorlopig zacht. De wisselvalligheid neemt vanaf dinsdag weer flink toe en dan moeten we rekening houden met kletsnatte dagdelen. Richting het weekend lijkt de temperatuur wat te dalen, maar echt winterweer is voorlopig nog niet aan de orde.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button