Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

De Carbage Run 2024: “De startdag!” (2)

- advertentie -

Winschoten –  De Carbage Run Wintereditie 2024, volg je van dag tot dag op OldambtNu.nl. Het team: Team Soldiers of Sodom stuurt dagelijks een update over hun tocht, elke dag te lezen op deze website, OldambtNu.nl.

- advertentie -

De dag van de eerste run brak vanochtend om 6 uur aan. Wakker worden, douchen, ontbijten, de runner starten en op naar de startlocatie in Luik te België.

Aangekomen op de startlocatie de auto ter keuring aangeboden. Toen kwamen we tot ontdekking dat we de gevarendriehoek waren vergeten. Gelukkig hadden de runners die achter ons stonden wel een (1) voor ons te leen zodat we glansrijk door de keuring heen glipten. Na de keuring en briefing kon het dan eindelijk weer beginnen.

De route met opdrachten in ontvangst nemen en gaan met die banaan. Na de opdrachten gelezen te hebben werd ons al gelijk duidelijk dat er harde keuze gemaakt moesten worden. Of een (1) van de routes rijden of voor de  opdrachten gaan. Aangezien wij voor het klassement gaan gelijk de keuze voor de opdrachten gemaakt. En dit waren best twee pittige;

  1. Scoor een origineel cassettebandje van de Belgische artist Jacques Brel,
  2. Catch a Etch a Sketch en neem die mee naar de finish.

Opdracht 1: het cassettebandje van Jacques Bril;
Dit bleek een opdracht die nauwelijks te doen was. Om tegenwoordig aan cassettebandje te komen is al niet heel makkelijk maar dan ook nog een originele van een Belgische artiest leek onmogelijk. Bijna de hele ochtend hier aan opgeofferd. Stad en land afgereden, tig telefoontjes gepleegd en de antiekzaken/platenzaken die open waren bezocht. Want ook dat bleek een probleem.

Veel winkels bleken op maandag gesloten te zijn. Na zo’n beetje de hele ochtend zonder resultaat op zoek te zijn geweest, besloten wij om dan maar te gaan storten op opdracht 2. Eigenlijk met in het achterhoofd al het idee dat deze opdracht niet meer ging lukken.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Opdracht 2: Catch a Etch a Sketch
Om een Etch a Sketch te vinden het internet afgestruind. Sporadisch werd wel wat aangeboden. Echter was dit telkens in winkels die gesloten waren. Uiteindelijk dachten wij een winkel gevonden te hebben die er een (1) had liggen en die ook nog eens geopend was. Dat we hiervoor een kleine 80 km moesten omrijden namen we dan maar op de koop toe. Dit exemplaar gelijk online gereserveerd en betaald. Want er waren immers nog ongeveer 400 teams die ook op zoek waren. Aangekomen bij de desbetreffende winkel bleek die toch niet open te zijn. De gehele maandag dicht.

Daar stonden we dan….met onze betaalde reservering waarvoor we omgereden waren. Na de frustraties te hebben weggebeten bij de nabijgelegen pomp gevraagd of zij ons konden helpen om onze reservering te bemachtigen. Zij verwezen ons door naar een supermarkt 100 meter verderop. De eigenaar daarvan zou namelijk ook de eigenaar van de speelgoedwinkel zijn alwaar onze reservering lag. Vervolgens naar de supermarkt gegaan en met hulp van personeel de eigenaar gesproken. Haar uitgelegd waar we vandaan kwamen, wat voor race we reden en waarom wij onze bestelling nu moesten hebben. De eigenaresse regelde vervolgens voor ons dat een (1) van de medewerkers van de speelgoedwinkel op haar vrije dag naar de winkel kwam. Dit om onze bestelling aan ons te overhandigen. Deze opdracht hadden we dus in the pocket!!!

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Vervolg opdracht 1
Terwijl wij voor opdracht 2 voor de winkel aan het wachten waren op de medewerkster toch weer bezig gegaan met opdracht 1. Uiteindelijk toch een bedrijfje kunnen vinden die cassettebandjes verkocht. Waarschijnlijk ook nog originele van Jacques Brel. Op verscheidene manieren met de eigenaar geprobeerd in contact te komen. Het viel niet mee maar na veel zoekwerk lukte het om hem telefonisch te spreken. Hij gaf aan inderdaad te hebben wat wij zochten.

(lees verder onder de foto)

Echter was hij tot 16.00 uur op zijn bedrijf en daarna moest hij echt weg. Gezien het stuk dat wij moesten rijden zouden wij dit net wel of niet gaan redden. Daarom met gas op die lolly naar het bedrijf gereden. Hier kwamen wij gelukkig om 15.56 uur aan. De eigenaar stond ons op dat moment voor zijn bedrijf ons op te wachten met de cassette in zijn hand. Ook deze opdracht dus gehaald!!!

Op dit moment zijn wij nog onderweg naar de finishlocatie. Dit is in Weil am Rhein in Duitsland.  Vandaag in totaal zo’n 550 km gereden in België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Beide opdrachten gehaald maar helaas niet de route kunnen rijden. Al met al kunnen wij zeggen dat het wel een geslaagde dag is geweest en dat we nog volop in de race zijn voor de top 3 in het klassement.

Tot morgen!

Met dank aan onze sponsoren;
Oldambtnu.nl, Schipper en Schipper Winschoten, Hema Winschoten, Fit 20 Winschoten, AB-sports Winschoten, Musch Zonnesystemen BV Finsterwolde, Hemmes Bandenservice Winschoten, Zonnenrijk, Travelproshop, Faberreklame en Crossfit Sowieso.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button