Economie

Uitvaart met zorg geregeld door Johan van Klaveren

- advertentie -

Midwolda – Een uitvaart is vaak iets, waar we graag een beetje afstand van houden. Maar toch is het heel duidelijk onderdeel van het leven, waar we allemaal op verschillende momenten mee te maken krijgen. Johan van Klaveren Uitvaartzorg regelt al decennia uitvaarten op een persoonlijke manier.

- advertentie -

In de jaren dat Johan actief is in de uitvaartzorg, al 43 jaar, is er veel veranderd. “Maar wat voor mij altijd is gebleven, is de persoonlijke aandacht voor de mensen,” vertelt Johan. “Je verneemt dat het taboe rondom een uitvaart iets verdwijnt. En daardoor heb ik vaker ook al ruim voorafgaand aan een overlijden, contact. Daarmee kun je in een voorbespreking al veel zaken helder krijgen qua wensen en mogelijkheden. Maar ook wat de geschatte kosten kunnen zijn. Veelal geven deze gesprekken rust.”

Zelfstandig dus altijd inzetbaar
Johan is al lang als zelfstandig uitvaartverzorger actief, sinds 2014 vanuit Midwolda. “Wij werken onder de paraplu van ABC-UZ, een overkoepelende organisatie voor zelfstandige uitvaartondernemers. Zo kunnen we naast onze eigen aanwezige middelen, ook terugvallen op de kennis, expertise en materialen van collega’s. Mensen weten vaak niet, dat ze een vrije keuze hebben van het uitvaartbedrijf, waar je ook verzekerd bent. Wij kunnen altijd gevraagd worden.”

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Persoonlijk maar op de achtergrond
Naast Johan, staat Gea en samen zorgen ze voor de organisatie van een uitvaart. “Ik ben zelf veel te vroeg mijn echtgenoot verloren in 1998 en heb toen ervaren hoe belangrijk het is dat een uitvaart respectvol wordt geregeld met invulling van eigen ideeën. En dat is precies wat wij bij Van Klaveren ook altijd weer nastreven.” Door de kleine organisatie is het contact heel persoonlijk, maar blijven de wensen van de familie altijd voorop staan, ook na de uitvaart.

Van tuinhuis, woonkamer tot rouwkamer
Waar het ‘vroeger’ standaard was in een rouwkamer op te baren of eventueel thuis, zijn de mogelijkheden hiervoor steeds uitgebreider. “De mobiliteit van de juiste apparatuur is dusdanig, dat er veel meer mogelijk is dan mensen verwachten. Stel er is in huis eigenlijk niet voldoende ruimte, maar het lievelingsplekje is het tuinhuis, dan kijken we wat daar de mogelijkheden zijn. Wij zeggen niet snel ‘dat kan niet’, maar zoeken naar de meest gewenste situatie.”

(lees verder onder de foto)

- advertentie - 
Foto: ingezonden

Regel op tijd
Het tijdig met elkaar bespreken wat eventuele wensen zijn, is een minder leuk maar veelal wel heel nuttig gesprek. En zijn er dan vragen, kan Johan van Klaveren ingezet worden. “Wij kunnen vooraf meedenken over allerlei zaken zoals kist, vervoer, kaarten, muziek, graf en as wensen en wat niet meer. En al zal het nog jaren duren, er kan altijd nog van alles worden aangepast.” Vooraf een idee hebben van wat een mogelijke uitvaart kost en wat de eventuele verzekering daadwerkelijk dekt of uitkeert, is iets wat ook zeker niet moet worden vergeten.

Contact
Wilt u weten wat er voor u mogelijk is, of uw verzekering voldoende is om een uitvaart te bekostigen of zijn er andere vragen, Johan en Gea staan u graag te woord. Een afspraak maken kan op kantoor in Midwolda maar zeker ook bij u thuis. Voor meer informatie www.uitvaartverzorgingnoord.nl telefoon: (0597) 792024 of (06) 53696010

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button