Sport

Jeugdjudoka’s van Judo 53 °Noord districtskampioen

- advertentie -
Groningen – Afgelopen zaterdag vonden de jaarlijkse districtskampioenschappen plaats van Noord Nederland. In de leeftijdscategorie -12 jaar en in de categorie -18 jaar werd er door judoka’s uit Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Overijssel gestreden om de felbegeerde titels.

- advertentie -
Judo 53 °Noord kwam in beide leeftijdscategorieen ontzettend sterk voor de dag. De judoschool met locaties in Veendam, Winschoten, Hoogezand, Annen, Oostwold en Exloo wisten maar liefst 21 prijzen in de wacht te slepen.
In de leeftijdsklasse -12 jaar wisten Jonathan al Rais, Lauren Joling en Kirsten Hendriks met fraai judo kampioen te worden. Een knappe 2e plaats was er voor Vajen Scholtens. Zij scoorde met veel verschillende technieken prachtige punten. Een bronzen medaille was er voor de strijdlustige Koen Dekker. In een sterke poule kwam hij knap tot de finalepoule. De andere jeugdjudoka’s waren nog jong en wisten al menige wedstrijden te winnen en deden goede ervaring op.
Voor de judoka’s -18 jaar waren er naast de medailles ook startbewijzen voor de beste 3 van elke gewichtsklasse voor het NK op 17 februari in Den Haag. Maar liefst 18 judoka’s hebben zich hiervoor geplaatst.
Goud was er voor Tristan Oijnhausen, Mart Teeuwissen, Job Nauta en Luuk Mannebeek . Zilver voor Sep Spijkers en Tijs Kubbenga.
De judoka’s Samuel al Rais, Jaylinn Poppinga, Ruben Doedens, Friso Elzinga, Sterre Schoonewille, Kai Tillema, Mart Leistra, Dianne Mensink, Lieke Ruzius, Raul Kelly en Lars de Jong wonnen de strijd om het brons en werden 3e.

Elise Rustige en Isa Boersma waren vanwege hun finaleplaats op het NK van vorig jaar automatisch geplaatst voor het NK in Den Haag.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button