Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Naschoolse sportactiviteiten voor basisschoolleerlingen in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – In gemeente Oldambt worden wekelijks naschoolse sport- en beweegactiviteiten voor basisschoolleerlingen georganiseerd. Doel is om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten, zodat ze uiteindelijk zelf een keuze maken om verder te gaan met een bepaalde tak van sport.

- advertentie -

De organisatie is in handen van de  brede vakleerkrachten van Huis voor de Sport Groningen, in samenwerking met sportverenigingen uit gemeente Oldambt. Verenigingen worden benaderd, of nemen zelf contact op, om een passend aanbod te creëren voor de kinderen. Dit aanbod bestaat vaak uit een reguliere training, maar soms wordt er ook een nieuwe activiteit georganiseerd.

Elke maand krijgen alle basisschoolkinderen vervolgens een flyer voorzien van sportactiviteiten verzorgd door een aantal sportverengingen in de gemeente Oldambt. Zij melden zich vooraf aan via de mail, waardoor de trainer van de vereniging tijdig weet hoeveel kinderen er komen.

Divers aanbod
Doordat het aanbod maandelijks verschilt, kan iedereen op deze manier van meerdere sporten ‘proeven’. In de afgelopen periode hebben er al meerdere activiteiten plaatsgevonden zoals: judo, volleybal, handbal, kickboksen, maar ook bijvoorbeeld een instuif met diverse racketsporten (foto). Bij handbal en volleybal heeft dit al een aantal nieuwe leden opgeleverd. In februari/ maart staan activiteiten als dansen en gymnastiek op de planning.

Meer informatie?
Belangstellende verenigingen/ aanbieders kunnen voor meer informatie contact opnemen met Patrick Doddema, sportcoach van Huis voor de Sport Groningen via p.doddema@hvdsg.nl of 0626975376.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button