Algemeen

De Carbage Run 2024: “Een spaghetti sliert van 2 meter en kaasfondue onder de motorkap!” (3)

- advertentie -

Winschoten –  De Carbage Run Wintereditie 2024, volg je van dag tot dag op OldambtNu.nl. Het team: Team Soldiers of Sodom stuurt dagelijks een update over hun tocht, elke dag te lezen op deze website, OldambtNu.nl.

- advertentie -

Na een welverdiende nachtrust na alle inspanningen van gisteren brak dinsdag dag 2 van de RUN aan. Dinsdagochtend om 8.30 uur onze route en opdrachten gehaald bij de startlocatie Weil am Rhein in Duitsland. We zagen dat de aangeboden routes ons vandaag echt door de bergen zouden brengen en dat we twee leuke opdrachten hadden meegekregen. De opdrachten van vandaag waren;

  1. Smelt de inhoud van een (minimaal 200 gram) verpakking fonduekaas van het merk Appenzeller op je motorblok.
  2. Neem een zo lang mogelijke spaghetti sliert mee naar de finish.

Opdracht 1:
Nadat we weggereden waren vanaf de startlocatie zijn wij gelijk begonnen aan opdracht 1. Hiervoor rechtstreeks gereden naar de dichtstbijzijnde supermarkt om daar onze 200 gram Appenzeller fonduekaas te scoren. Aangekomen in de supermarkt kregen we te horen dat Appenzeller fonduekaas een seizoen product is en niet meer zo eenvoudig te verkrijgen is. De desbetreffende supermarkt had het in ieder geval niet meer voorradig. Helaas voor ons bleek de opdracht dus ietsje lastiger dan we in eerste instantie dachten.

Aangezien dat opgeven geen optie is en niet in ons woordenboek voorkomt en wij een tikkeltje eigenwijs zijn toch naar de eerstvolgende supermarkt gereden. En dat bleek maar goed ook…..want….wat lag daar in de schappen….200 gram Appenzeller fonduekaas! Bam….die hadden we dus lekker snel binnen!!! Dat dit echt een toevalstreffer bleek te zijn werd ons later op de dag duidelijk. Van verscheidene andere teams vernamen wij namelijk dat men er niet aan kon komen.

Vervolgens tijdens onze middagstop hebben wij een kaasfonduetje gehouden met gesmolten kaas op het motorblok van onze runner. Hiervan voor de jury bij de finish een filmpje gemaakt. Voor onze volgers op Facebook is dit filmpje te zien op onze eigen Facebookpagina. Voor de volgens via www.oldambtnu.nl ga naar onze Facebookpagina soldiers of sodom om de video te bekijken (het is de moeite waard). Opdracht 1 was in ieder geval in the pocket voor ons!

(lees verder onder de foto)

- advertentie -
Foto: ingezonden

Opdracht 2:
Ook die bleek niet heel eenvoudig. Diverse bedrijven en restaurants bezocht die wij tijdens het rijden van onze route tegenkwamen. Overal hetzelfde verhaal. Spraken alleen Italiaans en geen Duits of Engels. Vervelende is dat wij dan net weer geen Italiaans spreken en middels Google Translate zaken moesten doen. Dit met telkens dezelfde uitkomst. Kan niet, doen we niet en verkopen we niet.

- advertentie - 

Daarom zelf maar Durum meel (eis van de opdracht) gekocht om zelf een sliert te maken. Hetgeen wat Martijn best goed gelukt is….al zeggen we het zelf. Hij heeft op de motorkap een sliert geproduceerd van een kleine twee meter. Volgens ons voldoet deze sliert volkomen aan de gestelde eisen vanuit de opdracht. Helaas kunnen wij nu nog niet zeggen of dit ook daadwerkelijk zo is. Dit omdat wij op het moment van het schrijven van dit verslag nog onderweg zijn naar de finishlocatie.

Morgen horen jullie van ons of de sliert aan alle gestelde eisen heeft voldaan.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

De rit van vandaag en de auto
Vandaag een van de routes gereden zoals die aangeleverd werd. Wel voor de korte route gekozen in verband met de opdrachten die we wilden halen. De route bracht ons over mooie bergwegen waarbij we af en toe zelfs wat sneeuw tegenkwamen. Onze runner heeft ons overal moeiteloos langs, over- en doorheen getokkeld. Geen gekke dingen, alarmlampjes of andere gekkigheid tot op heden. Ook wel eens een keer lekker na al onze voorgaande edities. Maar goed….we zijn nog geen eens halverwege….dus we gaan nog niet te vroeg juichen.

Korte samenvatting van de dag:
Mooie rit van zo’n 500 km die ons bracht door Duitsland, Zwitserland en Italië. Onze auto levert tot op heden een prima prestatie af en zoeft overal probleemloos door of over.

Naar ons idee hebben we beide opdrachten volbracht en levert ons dat sowieso punten op. Hoeveel punten wij krijgen voor opdracht twee is afwachten. Dit heeft te maken met de lengte van slierten van andere teams en of onze sliert aan alle gestelde eisen voldoet.

Wij gaan nadat wij de finish in Turijn in Italië gehaald hebben eten, bieren en slapen om morgen weer te kunnen gaan knallen.

Tot morgen!

Met dank aan onze sponsoren;
OldambtNu.nl, Schipper en Schipper Winschoten, Hema Winschoten, Fit 20 Winschoten, AB-sports Winschoten, Musch Zonnesystemen BV Finsterwolde, Hemmes Bandenservice Winschoten, Zonnenrijk, Travelproshop, Faberreklame en Crossfit Sowieso.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button