Cultuur

The Ro-d-ys komen als tribute band terug naar De Klinker op 21 juni

- advertentie -

Winschoten – Op vrijdag 21 juni ademt Cultuurhuis De Klinker de sfeer van de voormalige roemruchte Winschoter schouwburg Dommering in de jaren zestig met muziek van de Ro-d-ys. De ‘Summer of Love’ van 1967 was de zomer van de Ro-d-ys. De uit Oude Pekela afkomstige band, met oorspronkelijk Harry Rijnbergen, Joop Hulzebos, Wiechert Kenter en Bennie Groen, stond dat jaar 18 weken in de top-40.

- advertentie -

Op enig moment prijkte er zelfs twee nummers in de hitlijst: ‘Take her home’ en ‘Just Fancy’, een nog altijd ongekende prestatie. De Ro-d-ys maakten tien singles en namen twee lp’s op. Ze waren populair om hun eigen nummers en niet in het laatst om hun goede liveoptredens.

lees verder onder deze foto

Initiatief
Diederik Nomden heeft het initiatief genomen voor het muzikale eerbetoon, waarin hij samen met Ralph Mulder en bevriende topmuzikanten het Ro-d-ys repertoire zal spelen in co-productie met De Klinker.

Nomden zegt:  “De muziek spreekt ons aan vanwege de frisheid en vindingrijkheid van de composities en arrangementen. Je zou ze qua sfeer kunnen vergelijke met die van The Kinks. Wat ons betreft zijn hun beste nummers ook van dat niveau. En dan is er de pure trots, dat er zoveel moois is ontstaan in de regio waar Ralph en ik zijn opgegroeid. Het is een voorrecht om de artistieke erfenis van één van de beste Nederlandse bands ooit te mogen brengen”.

Onze eigen Beatles
Oud Winschoter Ralph Mulder vervolgt: “Op mijn veertiende hoorde ik de Ro-d-ys op een verzamel lp en was meteen verkocht. Ik kon niet geloven dat ze uit Oost Groningen kwamen; onze eigen Beatles”.

Directeur van de Klinker Robert Bangma: “Dat muzikanten als Diederik Nomden en Ralph Mulder, in nauwe samenwerking met Jan van der Meide en Wiebe Klijnstra, zich zo inzetten om deze Oost-Groningse band van weleer nu een eerbetoon te brengen, is geweldig. Daarom doen wij als de Klinker graag mee; lokale historie van (inter)nationale allure”.

Afterparty
Na het concert gaat het feest der herkenning door met het draaien van muziek uit de jaren 60 vanaf vinyl en een éénmalige laatste optreden van de regionaal al even legendarische sixtiesband Nicky & the Jesters.

De kaartverkoop start donderdag 15 februari om 13:00 uur aan de kassa en online. http://www.indeklinker.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button