Algemeen

De Carbage Run 2024: “Het zit er op!” (6)

- advertentie -

Winschoten –  De Carbage Run Wintereditie 2024, volg je van dag tot dag op OldambtNu.nl. Het team: Team Soldiers of Sodom stuurt dagelijks een update over hun tocht, elke dag te lezen op deze website, OldambtNu.nl.

- advertentie -

De dag voor de officiële laatste rit van de run was vrijdag aangebroken. Opstaan, klaar maken voor de dag en op naar de startlocatie. Dit was zoals altijd de finishlocatie van de dag ervoor. In dit geval dus Lleida in Spanje.

Aangekomen bij de startlocatie de aangeboden routes voor vrijdag in ontvangst genomen. Net zoals altijd waren dit er twee. Een lange en een korte rit. Aangezien er vrijdag geen opdrachten mee gegeven werden uiteraard voor de lange route gekozen. Dit betrof een route van 445 km door de bergen naar Toulouse in Frankrijk.

Tijdens de rit bijna alle soorten weersomstandigheden mogen meemaken. Het begon met regen en temperatuur van een graad 6. Vervolgens wat hoger in de bergen een graad of 3 met sneeuw. Jaja……het was niet veel….maar toch op de laatste dag iets van winterse omstandigheden mogen zien. Dit was echter van korte duur. Het duurde namelijk niet heel lang voordat de sneeuw weer regen werd. Met regen, regen en nog meer regen het eerste deel van de route mogen rijden.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Onze Subaru gaf daar verder weinig om en tufte ons zonder problemen weer overal door- en overheen. Geen berg was hem te machtig en geen weg te gek. Het enige oponthoud wat hij ondervond waren mederunners die wat meer moeite hadden met de bergen. Na de gehele ochtend in de regen gereden te hebben, brak in de middag het zonnetje weer door. Hierdoor steeg de temperatuur weer tot zo’n 21 graden. Jaja….jullie lezen het goed…..21 graden….en dit was geen eens voor de eerste keer deze run.

Een winterrun met zulke temperaturen was voor ons ook geheel een nieuwe ervaring. Het middag gedeelte dus met heerlijk zomers weer kunnen rijden. Net zoals in de ochtend door en over mooie bergpassen gereden waarbij ook tijd was om zo nu en dan een beetje cultuur op te snuiven in pittoreske dorpjes.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Uiteindelijk na een rit van ongeveer 9 uur de finishlocatie in Toulouse bereikt. Hier onze medailles in ontvangst genomen en de finishfoto laten maken. Na gesproken te hebben met diverse mederunners die inmiddels ook de finish hadden bereikt naar ons onderkomen voor vannacht gereden. Nadat we hier ingecheckt hadden wat te eten gescoord om daarna weer naar de finishlocatie te lopen. Dit omdat hier om 22.00 uur de uitreiking van de prijzen plaatsvond.

Daar stonden we dan vol spanning samen met een concurrerend team naast ons bij de prijsuitreiking. Het concurrerende team ging net als wij voor de prijzen. Het mooie was dat wij en dit team vanaf de eerste dag al in elkaars vaarwater zaten. Daardoor ontstond er toch een soort van verbondenheid en broederschap waarbij wij elkaar bij de laatste opdracht zelfs hadden geholpen. Hierdoor wisten wij al dat we in ieder geval onder hen zouden gaan eindigen. Echter was onze hoop dat zij eerste of tweede werden waardoor ons doel alsnog behaald werd.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Helaas bleek dat zij het podium net niet gehaald hadden en als vierde waren geëindigd. Aangezien wij net een paar punten minder hadden gescoord zijn wij vermoedelijk als vijfde geëindigd. Zelfde plek als vorig jaar maar dan wel met de kanttekening dat er nu een keer zoveel teams meededen. Vorig jaar waren dit er zo’n 200 en dit jaar 396. Dit gezegd hebbend is een vijfde plek dan ook een prima prestatie.

Ondanks dat we ons doel voor een plek in de top 3 niet behaald hebben, kijken we terug op weer een onwijs mooie, leuke, geweldige en een gezellige carbagerun. Het was een winterrun waarbij we meer het idee hadden dat we meededen aan een zomerrun. Dit gezien de temperaturen en weersomstandigheden. Daardoor ietsje minder uitdagingen mogen ervaren qua omstandigheden op de wegen.

Daarentegen dit jaar weer beter dan voorgaande jaren gescoord op de opdrachten en daar weer meer uitdaging in ervaren. Ook weer enorm veel nieuwe ervaringen opgedaan, belevenissen meegemaakt en herinneringen mogen maken. Kortom samengevat…..voor ons een zeer geslaagde run!

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

 

Wat ons nu nog rest is de reis terug naar huis. Een rit van meer dan 1200 km waar wij twee dagen voor uittrekken. Uiteraard laten we jullie via onze socials (Insta en Facebook) onder Soldiers of Sodom weten of we weer veilig thuis zijn aangekomen.

Tot slot willen we jullie allen bedanken voor het volgen en steunen. Bedankt voor alle leuke berichten die wij de afgelopen week hebben mogen ontvangen! In het bijzonder willen we onze sponsoren bedanken. Mede dankzij hen hebben wij deze run weer kunnen rijden!

Rest ons nu niets anders meer dan afscheid te nemen van jullie. Misschien tot volgend jaar!

Met dank aan onze sponsoren;
OldambtNu.nl, Schipper en Schipper Winschoten, Hema Winschoten, Fit 20 Winschoten, AB-sports Winschoten, Musch Zonnesystemen BV Finsterwolde, Hemmes Bandenservice Winschoten, Zonnenrijk, Travelproshop, Faberreklame en Crossfit Sowieso.

Foto: ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button