Op stap

Nestkastjes timmeren voor kinderen bij de Ennemaborg

- advertentie -

Midwolda – Op zaterdag 17 februari 2024 organiseert het bezoekerscentrum Ennemaborg een gezellige klusmiddag voor kinderen en hun ouders. Tussen 10.00 uur en 11.30 uur kunnen zij daar terecht om vogelnestkastjes te timmeren. Het doel van deze activiteit is om vogels een extra handje te helpen tijdens het broedseizoen.

- advertentie -

Vogels hebben het soms moeilijk om geschikte nestplaatsen te vinden, vooral in een stedelijke omgeving. Het timmeren van nestkastjes biedt daarom een goede oplossing. Tijdens de klusmiddag kunnen kinderen samen met hun ouders de handen uit de mouwen steken om deze vogelverblijven te maken.

Het bezoekerscentrum Ennemaborg zorgt voor al het benodigde materiaal en gereedschap. Ervaren medewerkers staan klaar om de deelnemers te begeleiden bij het timmeren. Kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten door het nestkastje naar eigen smaak te versieren.

Deelname aan deze klusmiddag is gratis, maar aanmelding via de website is vereist.

Voor zowel kinderen als volwassenen is dit een unieke gelegenheid om iets te leren over vogels en hun nestgedrag. Daarnaast dragen de deelnemers ook nog eens bij aan een beter leefklimaat voor vogels. Dus kom zaterdag 17 februari naar het Bezoekerscentrum Ennemaborg en help mee om onze gevleugelde vrienden een handje te helpen in het broedseizoen!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button