Sport

Vandaag: Blaauwbek Marathon in omgeving Blauwestad

- advertentie -

Blauwestad – Na enkele jaren van afwezigheid is het vandaag zover: de langverwachte terugkeer van de Blaauwbek Marathon! En daar is de organisatie ontzettend trots op: “Het is de meeste opwindende hardloopevenementen in de regio, oftewel de friste marathon van Nederland. Want, wie wil er nou niet bibberend genieten van een mooi stukje Groningen?”

- advertentie -

Ruim 1200 deelnemers doen vandaag mee aan dit evenement. Er zijn meerdere afstanden 5 kilometer, 10 kilometer, de uitdagende halve marathon (21.1 kilometer) of de ultieme test, de volledige marathon (42.2 kilometer). De route is uitgezet middels verkeersborden. Elke afstand heeft zijn eigen kleur pijl om te volgen.

Maar ook voor de fanatieke wandelaars heeft de organisatie twee mooie routes uitgestippeld van een 10km route of 20km. Ook de jongste deelnemers zijn ze niet vergeten: voor hen hebben zijn er drie verschillende afstanden.

Alle routes beginnen bij de start op de parkeerplaats bij het Havenkwartier. De routes vindt je op deze website. Parkeermogelijkheden zijn er op de parkeerplaats bij start/finish. Echter zal dit niet voldoende zijn voor alle auto’s, er is dan mogelijkheid om langs de weg te parkeren. Er zullen verkeersregelaars zijn die dat zullen aanwijzen wanneer nodig.

“We moedigen daarom ook iedereen aan om met de fiets te komen naar de start/finish locatie. Kom je toch met de auto? Dan adviseren we de volgende parkeerplaatsen:
 Havenkwartier Blauwestad, Redersplein, Blauwestad, Tennishal
Hoorntjesweg, Noordereinde, Winschoten.” aldus de organisatie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button