Sport

Eerste cursus Boksend Opvoeden in de gemeente Oldambt gaat van start

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Afgelopen maandag zijn de leerlingen van IKC Houwingaham in Bad Nieuweschans gestart met een cursus boksend opvoeden. De cursus wordt de komende 8 weken gegeven door gediplomeerd instructrice Wilma Hassinck.

- advertentie -

Boksend Opvoeden een landelijk gekeurde interventie dat succesvol ingezet kan worden op de basisscholen, voortgezet onderwijs, speciaalonderwijs, etc. Wilma geeft aan dat de methode een toegevoegde waarde is binnen het onderwijs.

“De kinderen leren door middel van verschillende boks activiteiten situaties te benoemen en de daarbij bijbehorende emotie. De kinderen leren hun ademhaling reguleren en hun leren hun hartslag herkennen binnen het lichaam.” legt ze uit.

“Voordat iedere opdracht gedaan gingen wordt gaan we eerst gronden (gronden, adem diep in via je neus, adem via de mond uit en focus). Tijdens de lessen wordt er regelmatig gewisseld van partner. Om zo het verschil te merken onder elkaar.” zegt ze.

De laatste les worden de ouders, directeur en de wethouder van de gemeente Oldambt uitgenodigd. In de gemeente Westerwolde zal vanaf 12 maart een nieuwe cursus starten voor de leerlingen van groep 5 t/m 8.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button