Algemeen

‘Finderwolmer Proathörn’ al 60 jaar lang een begrip in Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – 60 jaar het ‘Finderwolmer Proathörn’. Dit was voor de redactie van dit maandelijks boekwerkje een reden om eens flink uit te pakken en een jubileumeditie te presenteren. In een 80 pagina’s tellend editie is het eerste exemplaar overhandigd aan de 90-jarige Finsterwolder in hart en nieren de heer Reint Vos.

- advertentie -

Al 60 jaar wordt deze maandelijkse uitgave met veel enthousiasme gemaakt en huis aan huis bezorgd , door mensen van de redactie, een huisfotograaf, een vormgever en natuurlijk de mensen van de bezorging.

Erik Hulsegge
De presentatie van deze jubileumeditie heeft donderdagmiddag plaatsgevonden in het Partycentrum van Finsterwolde. Erik Hulsegge was de ‘spreekstalmeester’ om personen als de Stadsdichter Refia Doevendans, Dineke Tjakkes, columniste Fieke Gosselaar en natuurlijks muziek van Sproakwoater, aan te kondigen.

De Proathörn, oftewel het gele boukje, is een maandblad, vol met wetenswaardigheden over Finsterwolde, maar ook gekkigheden, als ‘Fluustertjes’, een 1 aprilgrap etc. Ook het bedrijfsleven adverteert graag in dit blad. Zo staat de jeanszaak van Venema al 60 jaar onafgebroken met een advertentie in de Proathörn.

Tijdscapsule
Burgemeester Cora-Yfke Sikkema schrijft in haar voorwoord dat de Proathörn een soort tijdscapsule is, geboren in andere tijden. “Zo ging het in 1964 over de aanleg van het aardgasnetwerk. Hoe anders zijn de tijden nu”.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button