Cultuur

Nieuwe editie Bluesnight in De Klinker

- advertentie -

Winschoten –  Blues en niets anders dan blues daar gaat het om. Ook deze editie passeren van de Bluesnight (op zaterdag 16 maart in Cultuurhuis De Klinker) weer de grote namen uit de Nederlandse bluesscene de revue. Voer voor de ware liefhebber.

- advertentie -

Vorig jaar kon Lefthand Freddy door een onvoorziene kink in de kabel in de tourneeplanning niet naar Winschoten komen, maar dit jaar is Freddy zeker van de partij! Dit jaar wordt het toneel van de Grote Zaal omgebouwd tot een gezellige bluesbar en is er dus een staconcert.

Afgelopen seizoen stond Dilana Smith met Motel Westcoast al in De Klinker! Haar gestalte mag petit zijn, maar zodra zangsensatie Dilana Smith (Zuid-Afrika) in de huid kruipt van ‘blueslegendes’ is ze ‘larger than life’. Welk lied ze ook zingt, ze gaat los met alles wat ze heeft: een krachtige, bezielde soul- en bluesstem en een atletisch, expressief lichaam. Dilana ontroert, verleidt en schudt wakker. Ze is een magneet: aan het einde van de avond houdt iedereen van haar.

Lefthand Freddy
Lefthand Freddy is inmiddels uitgegroeid tot een bluesinstituut in Nederland maar ook ver daarbuiten getuige de vele loftuitingen van de (inter)nationale pers. De band rond gitarist / zanger / entertainer Lefthand Freddy draait al tientallen jaren mee en speelde op bijna alle grote internationale Bluesfestivals. Als geen ander speelt hij de sterren van de hemel en weet binnen no-time de zaal op zijn kop te zetten!

Byrchwood
Tim Birkenholz maakte de afgelopen jaren naam met Electric Hollers, Ralph de Jongh, Ruben Hoeke, Bluesworld Collective en solo optredens. Onder de naam Byrchwood brengt Tim op de 60s en 70s geïnspireerde songs met een power-trio tot  een energieke live performance.

De Bluesnight is op zaterdag 16 maart en begint om 20.00 uur. Meer info & tickets: indeklinker.nl/bluesnight

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button