Gemeente

Aanvragen Sport- en Cultuurfonds voor volwassenen

- advertentie -

Winschoten – Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is vanaf nu aan te vragen door inwoners van de gemeente Oldambt. Onlangs zetten Gert Engelkens, wethouder Armoedebeleid, en Karin Zwart van het Huis voor de Sport Groningen, hun handtekening onder de overeenkomst. Dit fonds is er om volwassenen te helpen die zelf niet voldoende geld hebben om deel te kunnen nemen aan sport- of cultuuractiviteiten.

- advertentie -

Wat is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?
Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is er voor inwoners ouder dan 18 jaar met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Dankzij dit fonds kunnen deze inwoners lid worden van een sportvereniging óf culturele instelling. Denk hierbij aan deelname aan sporten zoals balsporten, zwemmen, krachttraining óf een creatieve activiteit zoals schilderen, lidmaatschap van de bibliotheek, muziekles of beeldende kunst. Het Volwassenenfonds vergoedt tot een maximaal bedrag van 300 euro per jaar voor sport en 500 euro per jaar voor cultuur.

Hoe kun je een vergoeding aanvragen?
Inwoners van de gemeente Oldambt van 18 jaar en ouder met een laag inkomen kunnen via een erkende intermediair een aanvraag indienen. Op de website https://www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/oldambt staat meer uitleg over het fonds, de intermediairs en de voorwaarden voor deelname.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button