Cultuur

Theater na de Dam voor het eerst in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Elk jaar herdenken we op 4 mei de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog tijdens de nationale dodenherdenking. Theater Na de Dam produceert ná de herdenking op ruim 40 plaatsen in Nederland bijzondere jongerenvoorstellingen. Theatermakers zetten zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien.

- advertentie -

Voor het eerst doet Winschoten ook mee aan Theater Na de Dam. Op 4 mei om 21 uur vindt er een voorstelling of presentatie plaats die is gebaseerd op herinneringen van ouderen uit Oldambt over de Tweede Wereldoorlog. Een jonge generatie voert het gesprek met de oudere generatie over hun herinneringen aan deze tijd. Deze gesprekken, vol kleine en grote verhalen, vormen de basis voor de nog te maken voorstelling.

Theatermaker en actrice Zahra Lfil, geboren in Winschoten, gaat aan de slag met deze herinneringen en thema van dit jaar “dat wat we niet willen zien”. Voor dit project is De Klinker op zoek naar jongeren en ouderen. Op zaterdagmiddag 30 maart organiseert De Klinker een ontmoeting tussen ouderen en de jongeren waarin de jongeren vragen stellen over de herinneringen uit de Tweede Wereldoorlog in Oldambt.

Ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog
Ouderen die het gesprek willen voeren, zijn van harte uitgenodigd om te reageren. Dat kan per email naar info@indeklinker.nl onder vermelding van Theater Na de Dam. Lukt mailen niet, dan is het ook mogelijk om te bellen op 0597 7000 270 (bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 13 uur en 17 uur).

Jongeren
De Klinker is op zoek naar jongeren (13-20 jaar) uit Oldambt die geïnteresseerd zijn in het verleden van de Tweede Wereldoorlog en die samen iets moois willen maken. Je gaat op zoek naar informatie en in gesprek met “ooggetuigen”, dat zijn de mensen die verhalen uit de eerste hand kennen en deze herinneringen willen delen met de nieuwe generatie. Denk aan ouderen die de oorlog hebben meegemaakt, of opa’s of oma’s wiens ouders de oorlog aan den lijve hebben ondervonden, zij hebben misschien fotoboeken of kunnen je meer vertellen over de tijd vlak na de Tweede Wereldoorlog.

Graag willen de organisatoren van Theater Na de Dam weten waarom je mee wilt doen. Daarom kun je ook een voorstelfilmpje uploaden in het formulier. Leuk om je te leren kennen! Aanmelden voor jongeren kan hier: https://forms.gle/KgxBuYaRPZfZWcRw5

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button