Incidenten

Politie grijpt in bij carmeeting in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Team Verkeer Noord Nederland van de politie heeft gisteravond en afgelopen nacht in samenwerking met de nachtdienst van politie Oldambt opgetreden tijdens een carmeeting in Winschoten.

- advertentie -

Er hadden zich zo’n 400 voertuigen en personen verzameld aan de Oosterhavenkade in Winschoten. Door de politie werd geconstateerd dat er af en aan veel voertuigen met een hoop herrie geracet werd naar en rond deze locatie. Er werd ook een hoop rubber op het asfalt achtergelaten.

“Bij een aantal voertuigen hebben wij een technisch onderzoek ingesteld. Daarbij is ook de geluidsmeter ingezet. De volgende overtredingen werden geconstateerd: 8x overschrijding geluidsniveau uitlaat, 3x overschrijding maximumsnelheid, 1x lekke uitlaat, 1x meer verlichting voeren dan toegestaan (US-lights), 1x scherpe delen (spoiler), 1x ontbreken kentekenplaat en 1x agressief/onveilig rijgedrag (driften).

Een aantal voertuigen zijn voorzien van een WOK status. Een signalering betekent dat de RDW het voertuig moet keuren. Als de auto gekeurd moet worden voordat deze weer de weg op mag, krijgt deze een WOK-status. WOK staat voor ‘Wachten Op Keuring’. Dit gebeurt als uw voertuig niet voldoet aan de wettelijk gestelde eisen.

Carmeeting
Het is niet de eerste keer dat de politie ingrijpt bij de meeting op het industriegebied. Zo werd in mei 2023 ook al een controle uitgevoerd. Op social media wordt er geklaagd over de meeting, vooral door het vele geluid wat de auto’s produceren. Eerder werd er al een melding gemaakt van schoten, dit bleek uiteindelijk een uitlaat te zijn.

Lees ook:
– ‘Geweerschoten’ blijkt uitlaat van auto
– Meerdere overtredingen tijdens carmeeting in Winschoten

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button