Cultuur

‘Moordstad Emmen’ het decor voor de thriller van Dirk M. Zanen uit Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De in Winschoten woonachtige auteur Dirk.M. Zanen heeft het afgelopen jaar een thriller geschreven en is onlangs in boekvorm verschenen met als titel ‘Moord in het kwadraat’. Dit verhaal speelt zich af in ‘moordstad Emmen’.

- advertentie -

Samenvatting
In de zomer van 2022 worden er in de gemeente Emmen in slechts korte tijd enkele gruwelijke moorden gepleegd. Tevens vindt een boswachter in het Valtherbos het ontzielde lichaampje van een pasgeboren baby. Na nog een serie autodiefstallen te hebben opgelost, verdwijnt de jonge, Poolse echtgenote van de burgemeester zonder een spoor achter te laten.

Kortom, het zijn zeer drukke tijden voor inspecteurs Walter de Waal en Leo Stans, met hun team rechercheurs van het plaatselijke politiekorps.
Spanning en erotiek maken dit boek aantrekkelijk voor de liefhebber van het misdaadgenre. Het zal lastig worden om het boek neer te leggen om er een andere keer in verder te lezen. Het blijft steeds boeien.

De auteur
1948 is het geboortejaar van Dirk M. Zanen. In 1968 ontsnapt hij aan de verdrinkingsdood na een auto-ongeluk. Later, met zijn toenmalige echtgenote, krijgt hij een dochter en een zoon. Als hij al 60 jaar is, brengt hij, onder de artiestennaam Martin Esland, een album uit met covers van bekende artiesten.

Op zijn 74e start hij met het schrijven van een misdaadroman. Een jaar later is zijn debuutroman overal te koop. De nieuwsgierigheid naar wat er nu allemaal gaat gebeuren, geeft hem dagelijks de energie om veel tijd in dit project te stoppen. Na vijftig jaar in Gouda te hebben gewoond en vierentwintig jaar in Emmen, woont hij nu, met zijn huidige echtgenote, in Winschoten.

Dit boek is te koop of te bestellen bij de boekhandel

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button