Algemeen

De afgebrande ‘rotte kies’ in Winschoten wordt verder gesloopt

- advertentie -

Winschoten – Vanaf vandaag wordt er verder gesloopt aan de ‘rotte kies’ van Winschoten, het afgebrande complex aan de Mr. D.U. Stikkerlaan. Een sloopmachine verwijdert sinds 8.00 uur vanochtend restanten tegenover het voormalige Lucas Ziekenhuis.

- advertentie -

Op 19 juni 2023 brak er een grote brand uit in de vervallen panden, waarvoor meerdere minderjarige jongens voor werden aangehouden.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (archief)

De situatie aan de Mr. D.U. Stikkerlaan staat al jarenlang bekend als een doorn in het oog van veel inwoners van Winschoten. Na de brand werd er al een deel van het complex gesloopt uit veiligheidsoverwegingen.

Nu is het de beurt aan B. Reer Sloopwerken om de rest van het afgebrande complex met de grond gelijk te maken, het puin wordt op een ander moment afgevoerd. Voorlopig blijft de naastgelegen flat nog staan, maar wat er in de toekomst met het terrein gaat gebeuren is nog onbekend.

Foto: OldambtNu.nl (archief)

De eigenaar en de gemeente Oldambt zijn al lange tijd in gesprek over de bestemming van het terrein. Zo zou de gemeente er graag parkeerplaatsen willen gaan realiseren.

Lees ook:
Minderjarige jongen aangehouden voor brandstichting ‘Rotte Kies’
UPDATE: Zeer grote brand bij ‘Rotte Kies’ Winschoten onder controle (video)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button