Algemeen

Terugblik: Alle gouden eieren gevonden in Oldambt!

- advertentie -

Oldambt – Dit jaar bracht de lokale nieuwswebsite OldambtNu.nl een paasverrassing naar de gemeente met de introductie van acht verstopte gouden eieren. De jacht, geleid door aanwijzingen op de website, resulteerde in een speurtocht die tot een einde kwam toen de eieren werden ontdekt. Enkele minuten na het verspreiden van de hints begaven de eerste avonturiers zich al op zoektocht.

- advertentie -

Elk ei, strategisch verstopt op verschillende locaties door de gemeente, beloofde een prijs voor de gelukkige vinders. De zoektocht leidde langs enkele van de meest pittoreske plekken in de regio:

1: Rosarium Winschoten (Leonie, 9 jaar)
Bij deze locatie zijn de verschillende soorten verdeeld over vele vakjes. Waaronder ook een aantal met een Koninklijke onderscheiding. Zelfs de vrouw van Napoleon wordt genoemd in het ontstaan, door als inspiratiebron te hebben gediend. Handel & Nijverheid heeft zich ooit ingezet om deze locatie van de grond te krijgen. En na vele jaren is dit nog steeds een van de meest bezochte showrooms van de gemeente.

Gewonnen: cadeaubon Welkoop Winschoten

(lees verder onder de foto)

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

2: Wilgenborg Blauwestad (Ylsa, 10 jaar)
Deze locatie ligt ergens tussen Frankrijk en Scandinavië, maar we gaan de gemeente niet uit. Een goed voorbeeld van projecten die worden opgezet door Dorpsbelangen. Of het een sportief, cultureel of botanisch evenement is, veel vindt er hier plaats en velen weten het te vinden. De constructie van deze locatie maakt gebruik van een techniek om gebouwen te laten verrijzen door een goed samenspel van verbindingen en groei.

Gewonnen: cadeaubon Bob Autowas Winschoten

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

3: Tunnel Sterrebos Winschoten (Fayenne, 7 jaar)
Deze locatie is gebouwd met hergebruikte roodbruine bakstenen. Het heeft een dubbele rollaag en decoratieve muurankers. Langs de wand een zeer geleidelijk stijgende trap. Sommige mensen vinden de vormgeving enigszins Middeleeuws aandoen, maar zo oud is dit Rijksmonument nog niet. In de tussentijd diverse keren verbouwd, maar heeft altijd het algemeen belang gediend. Het heeft een typologische zeldzaamheid in de provincie Groningen en men wandelt er graag door.

Gewonnen: cadeaubon ’t Stadshuys Winschoten

(lees verder onder de foto)

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

4: Standbeeld Graaf Adolf Heiligerlee (John, 32 jaar)
In de omgeving van Winschoten vind je mooie hoogtes in het landschap. Deze natuurlijke wallen hebben hun oorsprong in de ijstijd. Maar vele jaren later vond er op deze locatie nog iets opmerkelijks plaats. Dit heeft niet alleen gevolgen gehad voor onze gemeente, maar tot ver hier buiten. Dit is toch de heerlijkheid van Groningen, de combinatie van natuur en cultuur.

Gewonnen: cadeaubon Roggeveld Fietsen Scheemda

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

5: Graanrepubliek Bad Nieuweschans (Amaya, 24 jaar)
Onze gemeente telt op dit moment nog 3 treinstations, welke niet meer allemaal dienst doen voor dit vervoersmiddel. Dit soort monumentale gebouwen krijgen vaak een andere functie na een renovatie. Zo ook deze locatie in onze gemeente. Al zorgen ze ervoor dat de huidige ervaring zeer zeker in nauw contact staat met onze Groninger landbouwgeschiedenis en de oude ambachten. Met een hippe workshop als tegenhanger.

Gewonnen: cadeaubon Bosma Wonen

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

6: Ennemaborgh Midwolda (Michiel, 14 jaar & Julia, 16 jaar)
Deze locatie heeft een zeer rijke geschiedenis waar vele namen in voorkomen die tegenwoordig ook verbonden zijn aan straatnamen. Maar ook qua flora en fauna komen er vele soorten voor. De natuur en het erfgoed komen hier op spectaculaire wijze samen. In de jaren ’60 was deze locatie sterk verwaarloosd, maar inmiddels weer in goede staat hersteld, wat zorgt voor vele bezoekers per jaar.

Gewonnen: cadeaubon t’ Schakeltje Midwolda

(lees verder onder de foto)

Foto: Paul Mellens/ OldambtNu.nl

7: Waaiboei Nieuw Statenzijl (Anouck, 13 jaar & Vera, 9 jaar)
Deze locatie is al van veraf te zien. Alhoewel… als De Frijsteat Folgeren in de buurt is geweest kan het zijn dat je hem mist. Sinds 1996 is het een veelbezochte plek om te genieten van de natuur of een kop koffie. Mensen komen uit alle windstreken en dus ook uit ons buurland Duitsland.

Gewonnen: cadeaubon Gepetto

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

8: Rode uitkijktorentje Reiderwolde (Luan, 6 jaar & Sem, 11 jaar)
Een plek met een mooi uitzicht over de omgeving. Na een wandeling of fietstocht zijn er voldoende bankjes en andere mogelijkheden om te rusten. Wist u trouwens dat hier ook fruitbomen staan waar u van mag plukken?

Gewonnen: cadeaubon Venema Finsterwolde

(lees verder onder de foto)

Foto: Paul Mellens/ OldambtNu.nl

Bedankt
OldambtNu.nl kijkt tevreden terug op deze paasactiviteit en heeft de intentie om volgend jaar opnieuw een spannende verrassing te organiseren. Wij bedanken alle deelnemers voor hun enthousiasme en inzet tijdens deze feestelijke zoektocht en onze sponsoren voor deze actie!

Bosma Wonen Winschoten, ’t Schakeltje Midwolda, BOB Autowas Winschoten, Venema Finsterwolde, Gepetto Winschoten, Welkoop Winschoten, t Stadshuys Winschoten en Roggeveld Fietsen in Scheemda.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button