Cultuur

The Story of Country in Beerta

- advertentie -

Beerta – Dorpsbelangen Beerta organiseert op zaterdag 25 mei a.s. in de Bartholomeuskerk in Beerta een concert, waarin de countrymuziek centraal staat. De band Twij Körten Twij Langen, bestaande uit de broers Bart & Evert Kruizinga (Bellingwolde / Winschoten), Eltje Doddema (Harkstede) en Harm Tabak (Appingedam) neemt dan het publiek ruim twee uur mee met achtergrondverhaaltjes over het ontstaan van deze muziekstroming en over tal van artiesten.

- advertentie -

Natuurlijk wordt er ook veel muziek gespeeld van dik 20 countryartiesten, van begin vorige eeuw tot diep in de 80’s. De band begon in oktober 2022 met dit programma, dat dit jaar ook eindigt.

Evert daarover: “We sluiten ons eerste deel over de countrymuziek af. We hebben al heel wat optredens gehad onderhand en het valt goed bij ons publiek. Zo goed zelfs dat het ons heeft aangemoedigd ergens in het najaar met een tweede deel de bühnes op te gaan. Countrymuziek is oneindig maar ook onnoemelijk groot. Het is onmogelijk om in één programma alle facetten te behandelen, maar we doen ons best.”

Country – artiesten
Er komt een breed skala aan artiesten voorbij in Beerta. Beginnend met de aartsvader Jimmy Rogers. Hij was de eerste die furore maakte in het begin van de twintigste eeuw. Maar ook de bekendere artiesten zoals Johnny Cash, Merle Haggard, Waylon Jennings, Willie Nelson, Dolly Parton e.v.a. Evert: “We kijken natuurlijk ook wat goed bij onze stemmen past. Veel is vierstemmig. ” De bandleden zijn ook bekend van streektaalmuziek.

Kaarten voor het concert kosten € 10,00 en zijn te boeken via zangduo.k2@gmail.com. Reserveren heeft de voorkeur, maar aan de kassa op 25 mei kan ook. Maar vol is vol.


Notice: Undefined index: HTTP_USER_AGENT in /home/oldambtnu/domains/oldambtnu.nl/public_html/wp-content/themes/jannah-child/functions.php on line 69
- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button