Economie

’t Ronde Loegh de nieuwe naam voor hotel Victoria op het Marktplein

- advertentie -

Winschoten – ’t Ronde Loegh is de nieuwe naam van Hotel Victoria op het Marktplein. Een naam die al terug gaat naar 1544, toen werd deze naam gebruikt voor het gebied rond de Marktpleinkerk. Daarom vinden Aleth en Marcella Split, het nieuwe eigenaarsechtpaar van het hotel het een mooie naam.

- advertentie -

De opening van Hotel ’t Ronde Loegh staat gepland op 14 april (op 13 april voor familie en directe vrienden). Het hotel telt 21 kamers voor een overnachting, waarvan 14 eenpersoons, 6 tweepersoons en 1 familiekamer. Daarnaast krijgt het hotel ook weer een restaurant, waar Aleth de scepter gaat zwaaien. De kaart van dit restaurant is heel aantrekkelijk geprijsd, maar biedt ook een ruime keuze aan gerechten uit de Hollandse keuken.

Ook heeft ’t Ronde Loegh een mooie zaal voor vergaderingen en evenementen als een bruiloft of een familiefeest. Deze zaal heeft een capaciteit tot zo’n 80 personen.

(Lees verder onder de foto)

Foto ’t Ronde Loegh

Van jongs af aan al kok worden
Aleth Split: “Van jongs af aan wilde ik al kok worden en heb alle opleidingen als leerling kok doorlopen en ben bij best veel bedrijven in de regio, maar ook wel verder weg, aan de slag gegaan. Ik heb dit gedaan, omdat ik alles wou leren en vooral zien hoe bedrijven werken. Van vakantieparken tot aan kleine restaurantjes, van luxe, tot midden en laag, ik heb eigenlijk alles meegemaakt.”

Eerste stap gezet
Echtgenote Marcella, komt qua werk uit de gezondheidszorg. Van ziekenhuis, verstandelijk gehandicaptenzorg, thuiszorg, ouderzorg etc. “Omdat de zorg best zwaar is en toen dacht ik: wil ik dit altijd wel blijven doen? En kwam ik voor de Kerst met het idee, zullen wij samen niet iets gaan beginnen. Ik had toen de advertentie voor dit hotel gezien en zo is de eerste stap gezet.”

(Lees verder onder de foto)

Foto ’t Ronde Loegh

Ze komen beiden uit de regio, kennen het gebied goed en wonen nu in Finsterwolde, met hun drie kinderen. Het hotel wordt nu gehuurd, maar de inventaris is gekocht. En om het hotel de uitstraling van 2024 te geven moest er ook veel nieuw gekocht worden

Boekingen
De kamers kunnen per 15 april worden geboekt

“Ja ik ga zelf de keuken runnen en Marcella gaat samen met onze oudste dochter, die 18 is geworden, de ontvangst en de bediening verzorgen. Ook hebben wij nog iemand aangenomen, die 32 uur voor ons gaat werken”, aldus Aleth.

Foto ’t Ronde Loegh

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button