Algemeen

Als je slechter gaat zien, sta je er niet alleen voor

Vrijdag 19 april: Oogcafé Winschoten rond thema 'Omgaan met verlies van zicht' in gebouw Irene

- advertentie -

Winschoten – Als je slechter gaat zien, komt er heel wat op je af. Naast de medische gevolgen heeft minder zien ook impact op je alledaagse leven. En dan is er ook nog het emotionele aspect. Soms heb je de neiging om het zelf te onderschatten of te verdoezelen. Je omgeving begrijpt dan weer niet altijd wat het verlies van zicht voor jou betekent. Waarom zie je dit wél en dat niet? Misschien voel je je onbegrepen of heb je het gevoel dat je er alleen voor staat.

- advertentie -

Op vrijdag 19 april organiseert de Oogvereniging een Oogcafé in Winschoten rond het thema omgaan met verlies van zicht. Tijdens deze bijeenkomst willen we ervaringen delen. Uiteindelijk hoef je er niet alleen voor te staan. Dat is precies de insteek van het Oogcafé. Partners, familie en vrienden zijn ook van harte welkom. 

Herkenning bij Oogcafé
Een oogaandoening heeft ingrijpende gevolgen in het dagelijkse leven. Dingen die vanzelfsprekend waren, zoals fietsen, autorijden of mensen herkennen, kosten veel moeite of lukken niet meer. Wie dit overkomt, kan zich alleen of onbegrepen voelen. Het kan dan heel prettig zijn om met mensen te praten die hetzelfde meemaken of meegemaakt hebben. Want ook voor wie al langer een visuele beperking heeft, kan het Oogcafé een warm bad zijn. Met het Oogcafé in Winschoten wil de Oogvereniging mensen met een oogaandoening of visuele beperking in Oost-Groningen en hun naasten bereiken.

Praktische informatie
Het Oogcafé Winschoten wordt op vrijdag 19 april 2024 van 14.00 tot 16.00 uur gehouden in Zaal Irene, Venne 152, 9671 EX Winschoten. Inloop vanaf 13.45. De kosten zijn € 2,00 (inclusief koffie/thee). Een begeleider of partner mag gratis deelnemen. Meer informatie en aanmelden via groningen@oogvereniging.nl of 06-49 40 82 30.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button