Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Burgerschap dag moet studenten inspireren voor een toekomstige baan met het thema ‘Campus Doet’

Jongeren willen één groot uitgaanscentrum, alles onder één dak

- advertentie -

Winschoten – ‘Campus doet’ is het thema van deze woensdag. Op verschillende locaties in Oldambt zijn studenten aan deze school aan de slag gegaan om bijvoorbeeld ouderen te helpen bij activiteiten in zorgcentra,  als de Emmaheerdt, Blanckenborg te Blijham, en Old Wolde. Maar deze jongeren konden bijvoorbeeld ook een reanimatietraining volgen, in manege/hippisch centrum Avinea State te Winschoten aan de slag gaan.

- advertentie -

Jongerencentrum ’t Spoor
Voor activiteiten in Jongerencentrum ’t Spoor hadden veel studenten zich aangemeld. “Voor het Dollard college hebben wij een Burgerschap dag georganiseerd en hier in jongerencentrum ’t Spoor zijn wij aan de slag gegaan met een interview, met als vragen ‘Wat vind jij van de gemeente?, hoe gaat het met het openbaar vervoer naar school? etc., aldus Bram Bood.

“Daarna zijn ze in groepen gaan werken en hebben ze complimentenkaarten gemaakt. Geef eens een compliment aan een andere en wat doet het met je. Verder hebben wij ze 2 activiteiten voor het jongerencentrum laten bedenken en wat zij nu zelf tof vinden om te doen. En schrijf eens een advies aan een wethouder en wat voor advies zou dit nu zijn”, aldus jongerenwerker Ate.

Uitkomsten verrassend
“De uitkomsten waren best verrassend. Zo wilden ze meer winkels in het centrum en qua uitgaan graag één grote club, waar verschillende soorten horeca onder één dak zit. Dus geen kleine kroegen meer,” aldus de jongerenwerker. 80 jongeren hebben vandaag jongerencentrum ’t Spoor bezocht.

In de sporthal op de Campus waren de sportieve activiteiten. Vanmorgen konden ze boksen, in de klimwand helemaal naar boven klimmen en ‘tokkelen’. Dit is het afdalen aan een diagonaal gespannen lijn; een soort kabelbaan waarbij je met een enorme snelheid naar beneden suist.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button