Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

De Stichting Strandhelling Delfzijl opent het watersport seizoen!

- advertentie -

Delfzijl – Aanstaande zaterdag 13 april organiseert de Stichting een test event voor open zeilboten en andere watersporters vanaf de strandhelling in Delfzijl. Ze nodigen enthousiastelingen uit om mee te zeilen op de Eems. Ter voorbereiding op de aankomende wedstrijden- en de opstapdagen in juni.

- advertentie -

Zaterdag worden de deelnemers vanaf 12 uur ontvangen op de strandhelling naast het zeestrand van Delfzijl, tegenover de gebouwen van Groningen Seaports en Wijnne Barends, aan de Handelskade Oost. Er zal tussen 3 uur voor en even na Hoog Water worden gevaren (HW Delfzijl 15.31 uur). De afsluiting van de testdag is om 17.00 uur.

Dit test evenement organiseert de stichting in aanloop naar de wedstrijden op 8 en 9 juni a.s. Een zeilwedstrijd voor open bootjes vanaf de strandhelling. Met op zondag een zogeheten “Combi Noord” voor de Optimist, Laser en Splash zeilers i.s.m. Zeilvereniging Schildmeer en Stichting Jeugd Wedstrijdzeilen. Het Eemshotel stelt voor de winnaars van de wedstrijden de prijzen beschikbaar.

Gelijktijdig met Delfsail worden elke dag opstapdagen georganiseerd. Vanaf donderdag 13 tot en met zondag 16 juni kan er tijdens de uren rondom hoogwater mee worden gevaren met open zeilboten, zoals de catamaran of finnjol. En is er de mogelijkheid de surfplank en kano uit te proberen. In samenwerking met Stichting Delfsail is er op zaterdag gelegenheid voor opstappende crewleden van de talrijke Tallships om kennis te maken met zeilen op de Eems-Dollard.

Een omgeving van getijdewater, waar gezeild zal worden rond de Paap, welke met laag water grotendeels droog valt. Langs de nieuw aangelegde en voor natuur beschermde kwelders aan de kustlijn van Delfzijl richting de Pier van Oterdum of richting het Bierummer Strand.

Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken tijdens de evenementen, op de wal staat in juni een tijdelijk regatta paviljoen om de bezoekers en deelnemers te ontvangen.

Op de website www.strandhellingdelfzijl.nl is meer informatie te vinden over de stichting en kunnen deelnemers zich aanmelden voor de evenementen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button