Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Eerste ooievaars strijken neer in Oostwold

- advertentie -

Oostwold – Rondom Oostwold en Midwolda staan meerdere ooievaarsnesten. Voor het eerst broed er nu een ooievaarspaar in Oostwold. Bij streekboerderij De Zelfmakerij in Oostwold (Kromme Elleboog) zit nu een paar te broeden. Drie jaar geleden maakten de werknemers van de dagbesteding samen met begeleider Henk Loer een ooievaarsnest.

- advertentie -

Vorig jaar streken er al 2 ooievaars neer, maar tot grote teleurstelling vertrok het paar weer. Dit jaar is het raak. Vorige week is het paar begonnen met het bouwen van een nest. Hoog op de paal, uitkijkend over het Oldambtmeer, zitten de ooievaars te broeden. Meneer en mevrouw Ooievaar wisselen elkaar af tijdens het broeden.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

De werknemers van de dagbesteding, maar ook de inwoners uit de buurt volgen de ontwikkelingen van de ooievaars nauwgezet. Mensen die een kijkje willen nemen zijn van harte welkom om het erf van De Zelfmakerij, waar ook de Groninger Genever Stokerij gevestigd is. Vanaf het erf heb je een goed uitzicht maar wel met gepaste afstand. Zodat de ooievaars in rust kunnen broeden.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button