Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Wederom een lenteachtig weekend op komst

- advertentie -

Landelijk – We gaan wederom een weekend tegemoet met aangenaam voorjaarsweer. Zaterdag springt er wel echt tussen uit met veel ruimte voor de zon bij maxima van 18 tot 23 graden. Ook zondag verloopt grotendeels droog met een mix van wolken en zon. Wel is het dan met 12 tot 16 graden een stuk minder zacht.

- advertentie -

Warmste dag van de week
Zaterdag belooft, net als vorige week, de warmste dag van de week te worden. Het wordt 18 of 19 graden in de kustgebieden tot ruim 20 graden in het midden van het land. De hoogste temperaturen vinden we in het zuidoosten. Hier kan het lokaal 23 graden worden. Normaal gesproken is het halverwege april 12 tot 16 graden. De relatief hoge temperaturen voor de tijd van het jaar gaan gepaard met aangenaam buitenweer. Er trekken velden met sluierbewolking over het land, maar de zon schijnt hier gemakkelijk doorheen. Hierbij staat een meest matige wind uit het zuidoosten.

Krachtige zon
Zaterdag is op grote schaal zonkracht 4 mogelijk wat betekent dat een onbeschermde huid binnen 20 minuten al kan verbranden. Insmeren is dan ook zeker aan te raden.

In de nacht naar zondag komt meer bewolking voor en uit de dikkere bewolking kan lokaal een spatje regen vallen. Het wordt niet veel kouder dan een graad of 10 op de meeste plekken.

Zondag een stuk minder zacht
Ook op de tweede dag van het weekend is het, net zoals zaterdag, droog met flink wat ruimte voor de zon. In de ochtend komen nog wel wolkenvelden voor, maar in de middag breekt vanuit het noordwesten de zon steeds vaker door. De wind is matig tot aan de noordkust krachtig en draait gedurende de dag richting het westen tot noordwesten. Hierdoor wordt koelere lucht richting ons land aangevoerd en dat is goed terug te zien aan de maxima. De thermometers wijzen zondag 12 graden aan op de Waddeneilanden en vlak aan zee tot een graad of 16 in het zuidoosten. In Rotterdam, waar zondag de marathon plaatsvindt, is het droog en vrij zonnig bij een temperatuur van ongeveer 13 graden. Al met al zijn dit uitstekende hardloopomstandigheden.

Na het weekend gevoelig kouder
In de nieuwe week zien we dat de wind nog even in de noordwesthoek blijft zitten. Hierdoor levert de temperatuur nog wat verder in en ook de wisselvalligheid neemt flink toe. Er staat bovendien veel wind en in combinatie met talrijke buien zorgt dit voor een lage gevoelstemperatuur. Berg je winterjas dus nog maar niet op!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button