Algemeen
Veel gelezen

Sloopkogel door zestig sociale huurwoningen in Winschoten; bewoners krijgen nieuw huis

- advertentie -

Winschoten – Woningcorporatie Acantus gaat zestig woningen aan de Azaleastraat in Winschoten slopen. Op diezelfde plek moeten in elk geval weer zestig woningen terugkomen. ‘Alle bewoners mogen terugkeren in één van de nieuwbouwwoningen, ongeacht het inkomen’, zegt Acantus tegen RTV Noord.

- advertentie -

60 woningen
Aan de Azaleastraat staan zestig portiekwoningen die volgens de woningcorporatie al langere tijd in mindere staat verkeren. Acantus: ‘We hebben vanaf eind 2022 uitvoerig onderzoek gedaan naar de renovatiemogelijkheden voor deze woningen. Daar kwam een aantal plannen uit. Geen van deze plannen zorgt ervoor dat het wooncomfort op het gewenste niveau komt na de ingrepen of dat het de huidige problemen zoals bijvoorbeeld kou, tocht en gehorigheid voldoende oplost.’

Volgens Acantus heeft dat te maken met de bouwconstructie van de woningen.

Foto: OldambtNu.nl

Eerst bouwen, dan slopen
De corporatie wil daarom de woningen slopen, om ruimte te maken voor nieuwbouwwoningen. ‘Daarin proberen we eerst te gaan bouwen en dan pas te gaan slopen. Het doel is om mensen gefaseerd te laten verhuizen.’

Het besluit zorgt voor irritatie bij in elk geval de lokale afdeling van de SP. Volgens die partij worden ‘de schrijnende woontoestanden veroorzaakt door gebrek aan onderhoud door Acantus’.
De partij hoopt dat Acantus bijtrekt en alsnog kiest voor renovatie in plaats van sloop-nieuwbouw.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button