Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen
Veel gelezen

Arriva sluit zich aan bij NS-initiatief: Treinen drie minuten stil uit protest tegen geweld

- advertentie -

Landelijk – In een gebaar tegen het groeiende geweld jegens spoorpersoneel, heeft Arriva zich aangesloten bij het initiatief van de NS om komende zaterdag om 22.30 uur alle treinen drie minuten lang stil te zetten. Dit moment van solidariteit dient als een signaal van verzet tegen de recente mishandeling van een NS-conducteur in een trein tussen Dordrecht en Den Haag.

- advertentie -

Het incident vond afgelopen zaterdag plaats, toen een groep jongeren een NS-conducteur aanviel, resulterend in ernstige verwondingen. Eén verdachte is gearresteerd in verband met de aanval, maar verdere arrestaties worden niet uitgesloten, aangezien het onderzoek nog gaande is.

De NS heeft met verontwaardiging gereageerd op de aanval en heeft het initiatief genomen tot het stilzetten van alle treinen op zaterdagavond om 22.30 uur, hetzelfde tijdstip als de aanval plaatsvond.

Het stilzetten van treinen voor een periode van drie minuten zal niet alleen dienen als een moment van respect voor het slachtoffer van de aanval, maar ook als een oproep tot actie om ervoor te zorgen dat spoorwegpersoneel veilig en zonder angst hun werk kunnen doen.

1.042 geweldsincidenten
Afgelopen jaar werden er 1.042 geweldsincidenten tegen NS-medewerkers geregistreerd, een stijging van 8 procent ten opzichte van 2022. Het gaat om bedreigen, bespugen of lichamelijk geweld. Ook hebben NS-medewerkers afgelopen jaar ruim 2.300 te maken gehad met verbale agressie, zoals schelden en beledigen.

NS neemt zelf maatregelen om de veiligheid van collega’s te verbeteren met gerichte veiligheidsacties, slimme inzet van veiligheidspersoneel en (permanente) ingangcontroles op stations. Daarnaast werft NS hard door om over meer Veiligheid & Servicemedewerkers te beschikken. Recent is NS gestart met een pilot waarin hoofdconducteurs en servicemedewerkers een bodycam dragen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button