Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Diamanten huwelijkspaar in Scheemda ontvangt bezoek van burgemeester Sikkema

- advertentie -

Scheemda – Mevrouw Van de Leur – Noorlander is op 3 januari 1945 geboren in Loosduinen, meneer Van de Leur werd geboren op 5 januari 1943 in Den Haag en ze ontmoetten elkaar op de dansvloer van dansschool Wim Lier in Den Haag toen ze 15 en 17 jaar oud waren. Mevrouw Noorlander ging samen met haar oudere zus naar de dansschool. De vonk sloeg over en nu 64 jaar later zijn ze nog steeds samen.

- advertentie -

Op 17 april 1964 stapten ze in het huwelijksbootje in het gemeentehuis van Loosduinen (toen al onderdeel van de gemeente Den Haag). De eerste tijd woonden ze op de zolderverdieping van het huis van de grootmoeder van meneer van de Leur. Daar werd ook hun zoon John geboren. De zolderverdieping was op zich wel ruim, maar niet praktisch met een gezin. Zo moest bijvoorbeeld de kinderwagen buiten blijven staan tot meneer thuis kwam omdat mevrouw deze niet alleen de trap op kreeg. Na een paar jaar kregen ze een woning in Rijswijk en daar werd hun dochter Miranca geboren.

Westerbroek
Meneer van de Leur werkte in die tijd bij elektronica bedrijf Elauma in Den Haag. In 1973 kreeg hij een baan aangeboden bij glasvezelfabriek Silenka in Westerbroek en daarvoor verhuisde het gezin naar Hoogezand. Een oversteek naar de andere kant van het land, die in deze periode door meer mensen werd gedaan omdat de fabriek in Westerbroek op zoek was naar arbeidskrachten. De eerste tijd woonden ze in Hoogezand aan Jupiter. In 1975 kochten ze een eengezinswoning in Scheemda aan Laan 1509. De woningen waren toen net af en keken uit over een weiland waar paarden in liepen. In dit ruime huis was plek voor meer kinderen en zo werd op hun 12e trouwdag hun dochter Claudia geboren. Anderhalf jaar later was het gezin compleet met de geboorte van dochter Wendie.

Samen zijn ze graag in de tuin bezig en een bezoek aan een tuincentrum is altijd een feestje. Daarnaast genieten ze van hun kinderen en vier kleinkinderen. Door hun afnemende gezondheid vieren ze hun 60 jarig huwelijksfeest in kleine kring met een gezellig etentje met het hele gezin.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button