Weerbericht

Aangename temperaturen met Koningsdag

- advertentie -

Landelijk – Tijdens Koningsnacht is het in de binnensteden 4 tot 8 graden. Op veel plaatsen blijft het droog, maar een lokale bui is mogelijk. Tijdens Koningsdag stijgt de temperatuur naar waarden tussen 14 en 19 graden. Er zijn perioden met zon, maar in de loop van de dag neemt vanuit het zuiden de kans op een bui toe.

- advertentie -
Tot vorst gaat het niet komen, maar zacht verloopt Koningsnacht allerminst. In de binnensteden ligt het kwik in de nacht veelal tussen 4 en 8 graden. Tijdens brede opklaringen kan het lokaal nog iets kouder worden. Er is weinig wind en op veel plaatsen verloopt de nacht droog. Vooral in het westen van het land is er een kleine buienkans.
Het beste weer op Koningsdag in het oosten van het land
Wie in de vroege ochtend een rommelmarkt bezoekt of spullen verkoopt heeft de warme jas zeker nog nodig. Om 8:00 uur is het op veel plaatsen nog een graad of 6. Daarna zal het kwik flink oplopen. De zwakke tot matige wind uit het zuidoosten tot zuiden voert zachte lucht aan.
In de middag wordt het 17 of 18 graden en in het zuidoosten kan het lokaal 19 graden worden. In het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden is het juist een paar graden koeler. Er zijn perioden met zon, maar ook stapelwolken en in de loop van de dag stijgt vanuit het zuiden de buienkans.
Koninklijke records
Het zal dit jaar zeker niet de warmste, maar ook niet de koudste koninklijke feestdag ooit worden. Sinds 1949, Koninginnedagen en Koningsdagen gecombineerd, was de warmste koninklijke feestdag in 1993 met 27 graden. De koudste was Koninginnedag 1970 met slechts 9 graden. In 1999 scheen de zon maar liefst 14 uur en in 1955 was sprake van de natste Koninginnedag ooit.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button