Economie

Scheemda Riool Service, het komt weer goed

- advertentie -

Scheemda/Oostwold – We staan er niet vaak bij stil, maar een goed werkend riool is niet altijd vanzelfsprekend. Tot dat … en dan is snelle en betaalbare hulp wel prettig.

- advertentie -

Johan van Onna is al 30 jaar werkzaam in de rioleringsbranche. In 1999 is hij zelfstandig gaan werken met onkruidvrije bestrating en rioleringswerkzaamheden maar al snel werd het alleen riolering. En van daaruit is de naam Scheemda Riool Service ontstaan. Voor vakwerk van verstoppingen, preventief reinigen (voorkomen is beter dan genezen), reparaties en nieuwe rioleringen is Johan dagelijks op pad.

Bodemdaling en grondwater
De rioleringen in het Oldambt en er buiten hebben behoorlijk wat te verduren. Door het veranderen van de grondwaterstanden en de bodemdaling, gebeurt het nogal eens dat een rioleringsbuis verkeerd komt te liggen. “Met de speciale inspectie camera kan ik de leidingen van binnen goed inspecteren. En helaas zie ik de laatste tijd vaak verzakkingen.”

Verstopping
Wanneer een riolering verstopt is, wil de klant uiteraard snel geholpen worden. “Ik ben dag en nacht bereikbaar. En omdat ik in het Oldambt woon, ben ik in de regio dus ook snel aanwezig om aan de slag te gaan. Ik werk met duidelijke tarieven, zodat er achteraf geen rare bedragen tevoorschijn komen. En vanzelfsprekend verleen ik service als er toch snel weer wat fout gaat.”

Camera systeem
Om niet onnodig vloeren en tuinen open te halen, heeft Scheemda Riool Service een uitgebreid camerasysteem. “Ik kan in de tuin en onder vloeren exact de riolering aanduiden. En met de inspectie kan ik dan bepalen waar eventueel een verstopping of beschadiging zit. En daarna kan ik aan de slag met reinigen of repareren.” Johan heeft een groot netwerk met betrouwbare partners, waardoor elke klus geklaard kan worden.

Grote klussen
Als een riolering aangelegd of vervangen moet worden, komt daar nogal wat bij kijken. Vaak moet er veel worden gegraven, kunnen bomen en struiken ‘in de weg staan’ of zijn er vergunningen nodig. Door de jarenlange ervaring kan Scheemda Riool Service vooraf een duidelijk plan maken, waar nodig met hulp van collega’s. “Mensen weten vaak niet wat er allemaal moet gebeuren, maar ik zeg altijd; het komt weer goed!”

Contact
Vanwege de werkzaamheden, is Johan niet altijd direct telefonisch bereikbaar bij plotselinge problemen, dan kan de klant even een appje te sturen op (06)51176385. En voor planbare projecten zoals preventief reinigen of vervanging is een mailtje handig, waarna er door Johan contact wordt opgenomen. Dit kan via het contactformulier op de website. Voor meer informatie: www.scheemdarioolservice.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button