Op stap

Gratis workshop ‘Joods verhaal in verzet en portret’

- advertentie -

Winschoten – Op vrijdag 10 mei a.s. gaat in de Vennekerk in Winschoten de vierdelige workshop Joods verhaal in verzet en portret van start. De workshopserie is onderdeel van het project The Blue Barge. Het initiatief biedt Winschoters van nu de unieke kans om in de voetsporen van het Winschoter kunstenaarsverzet van toen te treden.

- advertentie -

In deze vierdelige workshop (ook afzonderlijk te volgen) ga je samen aan de slag met het maken van je eigen drukwerk. Laat je raken en inspireren door de verzetsverhalen van vier bijzondere Groningers.

Na een korte lezing ga je, samen met de mensen van GRID Grafisch Museum Groningen, aan de slag met je eigen drukwerk, in de stijl H.N. Werkman. In de Druktemaker, hun mobiele museumdrukkerij, is alles aanwezig om je drukwerk op een indrukwekkende en kleurrijke manier vorm te geven.

Voor wie?
De workshopserie is gratis en staat open voor iedereen die zich maatschappelijke betrokken voelt en houdt van creativiteit. De bijeenkomsten vinden plaats op 10, 17, 24 en 31 mei in de Vennekerk aan Venne 152 in Winschoten. Er is plaats voor maximaal vijftien deelnemers. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de mail: info@inhetspoorvandeploeg.nl

Meer info vind je op: www.gridgroningen.nl/druktemaker

The Blue Barge
The Blue Barge is het 21-eeuwse antwoord op De Blauwe Schuit, de eerste clandestiene uitgeverij van Nederland die in november 1940 wordt opgericht. Het initiatief komt van drie Winschoters. Met rijmprenten willen zij hun vrienden een hart onder de riem steken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button