Gemeente

Oldambt ontvangt keurmerk ‘Hartveilige gemeente’ na succesvol project AED-Burgerhulpverlening

- advertentie -

Oldambt – Een jaar geleden lanceerde de gemeente Oldambt het project AED-Burgerhulpverlening. Vandaag de dag kunnen ze trots terugkijken op een jaar vol mooie prestaties.

- advertentie -

“En we mogen trots zijn op het resultaat! In één jaar tijd hebben we maar liefst 22 nieuwe AED’s geplaatst, verwelkomden we 50 nieuwe burgerhulpverleners, en hebben we 21 extra AED’s beschikbaar gemaakt voor noodgevallen,” aldus een woordvoerder van de gemeente Oldambt.

De laatste bijeenkomst van dit project vond onlangs plaats, waarbij de gemeente het keurmerk ‘Hartveilige gemeente’ in ontvangst mocht nemen. Maar dit is slechts het begin van een voortdurende inzet voor de veiligheid van de burgers. Voor juli 2024 staat de plaatsing van nog eens 10 AED’s op de planning, waardoor de bescherming van levens verder wordt uitgebreid.

Wordt burgerhulpverlener!
Het succes van dit project is echter afhankelijk van de inwoners en ondernemers. Daarom doet de gemeente Oldambt een beroep op haar inwoners om deel te nemen aan dit levensreddende initiatief. “We zijn nog steeds op zoek naar burgerhulpverleners! Heb je nog geen reanimatiediploma, maar wil je dat wel graag? Meld je aan via Groningen Hartveilig voor een gratis cursus. Samen redden we levens!”

Voor meer informatie en aanmeldingen voor de gratis cursus, bezoek de website van Groningen Hartveilig.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button