Weerbericht

Gunstige vooruitzichten voor 4 en 5 mei

- advertentie -

Landelijk – In het weekend van 4 en 5 mei is een bui mogelijk, maar de kans is groter dat het droog is. Bovendien schijnt geregeld de zon. De temperatuur ligt zaterdagavond om 20:00 uur rond 15 graden, zondag overdag is het 16 tot 20 graden.

- advertentie -

De aanloop naar het weekend laat warm weer zien met geregeld zonneschijn. Wel is kans op enkele regen- en onweersbuien. Op deze dinsdag is het 20 tot 23 graden, woensdag kan het 22 tot 27 graden worden en ook donderdag ligt het kwik boven 20 graden. Vanaf vrijdag wordt het minder warm.

Grote kans op droge Dodenherdenking
Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam en op de Waalsdorpervlakte is het zaterdagavond rond 20:00 uur waarschijnlijk droog. De laatste buien trekken naar het oosten weg. Bezoekers bij een herdenking in het oosten van het land moeten nog wel rekening houden met een enkele bui.

De temperatuur stijgt zaterdag naar 16 graden in het westen en naar 19 in het oosten. Tijdens de Nationale Dodenherdenking is het kwik gedaald naar 13 tot 16 graden. Een jasje tijdens de twee minuten stilte is dan ook aan te raden.

Perioden met zon op Bevrijdingsdag
Zondag is het Bevrijdingsdag, een dag met talloze festivals. De kans op fraai weer met flinke perioden met zon is groot. Weliswaar is er ook kans op een bui, maar een verregende dag zit niet in de verwachting. De kans dat er meer dan 3 mm valt is minder dan 20%. De kans op een geheel droge dag is 50%.

Wat temperatuur betreft is het aangenaam festivalweer. In het westen van het land is het 16 of 17 graden, wat verder landinwaarts stijgt het kwik naar 18 tot 20 graden. Daarmee is het een fractie warmer dan normaal begin mei, want waarden van 15 tot 18 graden zijn gebruikelijk.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button