Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Wisselend weekend met gebruikelijke maxima

- advertentie -

Landelijk – Het weekend van 4 en 5 mei verloopt licht wisselvallig met wolken, zon en enkele buien. Zaterdag start droog met zon, maar tijdens de Dodenherdenking is kans op buien. Zondag start juist met buien, maar wordt het gedurende de dag vanuit het zuiden droger. Beide dagen is het 15 tot 18 graden.

- advertentie -

Eerst droog op zaterdag, later buien
4 mei start droog met flink wat ruimte voor de zon. In de loop van de dag neemt de bewolking toe. In het noorden blijft het nagenoeg de hele dag droog, maar in de zuidelijke helft van het land komt het in de middag al tot buien, lokaal ook met onweer.

Het wordt 16 tot 18 graden. Tijdens een stevige bui zakt het kwik naar een graad of 11. De wind is zwak of matig en waait veelal uit zuidelijke richtingen. Rondom buien is de wind vlagerig.

Zaterdagavond, tijdens Dodenherdenking trekken de (onweers)buien verder noordwaarts. In het zuidwesten en zuiden wordt het geleidelijk weer droog. Op veel plaatsen, waaronder de op de Dam en de Waalsdorpervlakte, moet tijdens Dodenherdenking rekening worden gehouden met buien. Het is daarbij een graad of 11.

Zondag eerst buien, later droger met zon
Op Bevrijdingsdag is kans op en enkele buien, maar naarmate de dag vordert overheersen de droge perioden en komt er meer ruimte voor de zon. Zoals het er nu voorstaat heeft het noorden van het land de meeste buien en is er in de zuidelijke helft van het land goede kans op een nagenoeg droge middag en avond.

Het wordt op de meeste plaatsen 15 tot 17 graden en dit is een hele gebruikelijke temperatuur voor begin mei. De wind is matig van kracht en waait uit het zuidwesten.

Na het weekend weer meer zon
De eerste dagen van de nieuwe week verlopen nog wisselvallig met vrij gebruikelijke temperaturen voor de tijd van het jaar, maar een weersverbetering lijkt onderweg. Vanaf woensdag breekt een overwegend droge periode aan met veel zonneschijn. Aanvankelijk ligt de middagtemperatuur tussen 15 en 18 graden, maar richting het volgende weekend kan het kwik landinwaarts oplopen naar zo’n 20 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button