Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Fotoserie: Saamhorigheid tijdens dodenherdenking in Midwolda

- advertentie -

Midwolda – In en rond de dorpskerk in Midwolda waren er veel mensen aanwezig voor de herdenking van de slachtoffers van oorlog en geweld. Het thema dit jaar was: “Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid”.

- advertentie -

Vertel de verhalen hoe de Tweede Wereldoorlog werd ervaren, wat er is mee gemaakt. Marieke van der Weest (lid Oranje Comité) droeg het persoonlijke verhaal voor, van de nu 91-jarige heer Klungel die in de oorlog als kind aan de Hoofdweg in Midwolda woonde.

Leerlingen van de basisscholen hadden pakkende gedichten geschreven. Sanne, Sophie, Hannah, Lisa, Jasmijn en Esmee mochten de gedichten voordragen en later buiten een krans leggen.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema maakte met haar bijdrage een mooie verbinding naar toen en nu. Na de afsluitende woorden van Erik Huisman werd met elkaar het Wilhelmus gezongen op de klanken van het orgel, bespeeld door Ludolf Heikens.

Eenmaal buiten blies trompettist Rens Riechelman Signaal Taptoe en was het 2 minuten stilte. Het Oranje Comité Midwolda had bloemen uitgedeeld die na de kranslegging door de aanwezigen bij het monument of de oorlogsgraven neergelegd konden worden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button