Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Jurrie Nieboer: “Vandaag de dag voelt de dodenherdenking actueler dan ooit”

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Het was echt twee minuten helemaal stil in Bad Nieuweschans om 20:00 uur tijdens de dodenherdenking. Geen blaffende honden, geen getsjilp van vogels, geen muziek. Het was net of alles en iedereen het respect kon opbrengen om twee minuten lang geen geluid te produceren.

- advertentie -

Wethouder Jurrie Nieboer: “Negenenzeventig jaar geleden, bijna een mensenleven lang, maar vandaag de dag voelt het met de oorlogen in Oekraïne, Israël en de Gazastrook, actueler dan ooit. En ook vandaag de dag geeft Nederland en zeker ook Oldambt een thuis aan mensen die op de vlucht zijn voor oorlog in ons land. Bad Nieuweschans geeft bijvoorbeeld een tijdelijk huis aan mensen uit Oekraïne”.

Onzekerheid
“In Nederland kunnen wij ons moeilijk voorstellen hoe het is om te leven in de onzekerheid van een oorlog en daarom herdenking wij de mensen die hebben gevochten voor deze vrijheid en voor degenen die hun leven hebben gegeven in die strijd.”

“Maar laten wij ook de verzetshelden niet vergeten. Zij riskeerden hun leven door zich te verzetten tegen het naziregime. Velen van hen hebben de allerhoogste prijs moeten betalen voor hun strijd voor de vrijheid.  De moed en vastberadenheid van de verzetshelden hebben een onuitwisbare indruk achter gelaten en daarom eren wij ook hun nagedachtenis”, aldus wethouder Jurrie Nieboer.

KC Houwingaham
Ook heeft het 4 mei comité met kinderen van het KC Houwingaham bloemen gelegd bij de graven van twee gesneuvelde  officieren van de luchtmacht H.M. Hope en L.A. Thorpe en ook bij het graf van verzetsheld Hendrik Frans Dresselhuis. Ook bij het monument bij het station is namens de gemeente Oldambt een bloemstuk gelegd. Dit ter nagedachtenis een de vele joden die gedeporteerd zijn naar vernietigingskampen.

De muzikale omlijsting is verzorgd door het Schansker Dameskoor en de trompettisten Ira en Willem Frieswijk.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button