Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Agrarische oldtimers in Nieuwolda in volle glorie

- advertentie -

Nieuwolda – Hemelvaartsdag stond het ijsbaanterrein vol met agrarische oldtimers. Van de eerste zelfrijdende combine tot tractors, werktuigen en zelfs een heuse zelfgebouwde sheepwagon aan toe.

- advertentie -

Het evenement begon een aantal jaren geleden met een paar tractors op de parkeerplaats bij het dorpshuis. “We hebben een vriendengroep uit Nieuwolda met de liefde voor dit soort machines,” vertelt Maas Jan van der Flier. “Het leek ons leuk om anderen ook van onze hobby te laten meegenieten in een gezellige en gemoedelijke sfeer.”

De reacties waren zo positief, dat er in 2022 besloten werd het groter aan te pakken en het evenement te verplaatsen naar de ijsbaan met circa 100 deelnemers. Dit jaar waren er maar liefst 150 deelnemers, vanuit Alteveer tot aan Zijldijk. Dankzij de sponsoren is het evenement gratis toegankelijk voor zowel de bezoekers als de deelnemers. De deelnemers krijgen daarbij eten en drinken en dit jaar was er een leuke unieke sleutelhanger als aandenken.

Oldtimers in alle soorten en maten, de liefhebbers konden hun hart ophalen. Vrijwel elke machine had een informatiekaart met gegevens zoals naam, type en bouwjaar, maar vaak wilde de trotse eigenaar ook wel wat over de machine vertellen. Opvallend was dat er ook veel dames met hun voertuigen aanwezig waren.

De bezoekers genoten van alle met zoveel liefde onderhouden machines. In 2026 staat de volgende editie gepland, zie www.oldtimershownieuwolda.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button