Op stap

Streetart Festival op 18 mei aan Zuiderveen

- advertentie -

Winschoten – Het succesvolle Zuiderveenfestival, dat sinds 2018 elke zomer georganiseerd wordt door kunstenaar Pet van de Luijtgaarden op zijn werkterrein aan het Zuiderveen 35, krijgt een zusje. Op zaterdag 18 mei vindt vanaf twee uur ’s middags tot elf uur ’s avonds het Street Art Festival’ plaats.

- advertentie -

“In Oldambt is weinig plek om lekker creatief los te gaan, daar willen wij verandering in brengen”, zegt Pet van de Luijtgaarden over het initiatief. “Omdat hier elke zomer veel mensen uit de omgeving komen genieten van muziek en festivalsfeer, willen we eens kijken of ze in het voorjaar te porren zijn voor Street Art.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

De antieke boerderij aan het Zuiderveen 35 is hiervoor de uitgelezen plek, meent Van de Luijtgaarden. “We hebben de grootste collectie mobiele schilderijen van Nederland, met werken van bekende en minder bekende kunstenaars. Tijdens het festival kunnen bezoekers een rondleiding krijgen.”

Hoewel beeldende kunst centraal staat, treden er ook verschillende bands op, toegang is gratis.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button