Partnerbijdragen (advertentie)

Starten als ZZP’er? Zo doe je dat!

- advertentie -

Steeds meer mensen durven de stap te nemen om helemaal voor zichzelf aan de slag te gaan. Zeker in de huidige arbeidsmarkt iets wat ook zeker aan te raden is. Het gaat je veel opleveren, niet alleen in financieel opzicht. Ook qua werkplezier, vrijheid en levenservaring. Wacht dan ook niet te lang en ook bij deze keuze is het een kwestie van; bij twijfel altijd doen! Met de komst van internet en het hybride werken is het tegenwoordig ook in veel meer beroepsgroepen mogelijk dan voorheen. Zelfs in de zorg en onderwijs treffen we steeds meer ZZP’ers aan. Welke zaken je moet regelen voordat je aan de slag gaat als ZZP’er? Lees snel verder.

Altijd online

Van het oprichten van je onderneming tot het doen van de boekhouding, met de komst van internet is alles makkelijker geworden. Daarom is de basis van je onderneming als ZZP’er goed internet thuis. Vergelijk de verschillende opties en investeer hierin. Dit gaat je bij alles wat je doet helpen. Ook wanneer je een bedrijf start wat zich niet primair in de online wereld bevindt, is een goede internetverbinding cruciaal. Dat goed internet niet duur hoeft te zijn, wordt al snel duidelijk wanneer je de onderlinge opties vergelijkt. Dus goed internet is een must als je start als ZZP’er. Het gaat niet alleen je productiviteit maar ook je professionaliteit verhogen bij bijvoorbeeld online meetings.

Goed bereikbaar

Ook bereikbaarheid is cruciaal, als ZZP’er krijg je veel vrijheid maar je openingstijden zullen wellicht ook wat verruimen ten opzichte van een baan in loondienst. Het is dan ook belangrijk om goed bereikbaar te zijn, maar ook om dit af en toe even niet te zijn. Dit alles om de werk-privebalans wel leuk te houden. Ook komt het op klanten een stuk professioneler op wanneer je direct met de bedrijfsnaam opneemt, daarom is een zakelijk nummer los van een prive nummer hanteren zeer aan te raden. Doe dit vanaf het begin, je zult er veel plezier aan beleven.

- advertentie -

De zakelijke dingen
Naast bovenstaande is het natuurlijk ook van belang dat je bedrijf echt gaat ontstaan. Daarom is natuurlijk de eerste stap van alles om je in te schrijven bij de kamer van koophandel. Ook het vastleggen van een domeinnaam en het openen van een rekening bij een bank zijn belangrijke stappen. Dit klinkt wellicht allemaal complex maar valt in de praktijk vaak wel mee. Het zijn tegenwoordig zaken die je allemaal online kunt doen, dus laat dit nooit een bezwaar zijn om te starten. Schaf ook direct een overzichtelijk boekhoudprogramma aan, dit gaat je ook veel voordelen opleveren wanneer je het vanaf het begin structureel gebruikt.

Kortom, investeer in je toekomst en start als een ZZP’er. Het gaat wellicht in het begin wat onwennig en spannend aanvoelen maar het gaat je uiteindelijk veel opleveren. In de huidige arbeidsmarkt is het een stap zonder al te veel risico’s. Uiteindelijk gaat het je veel opleveren, een stap waar je later zeer blij mee bent!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button