Regionaal nieuws

Fietsers in het zonnetje gezet tijdens Fiets naar je Werk Dag

- advertentie -

Groningen – Donderdag was het Fiets naar je Werk Dag. Tijdens deze jaarlijks terugkerende dag worden fietsers op een positieve manier aangemoedigd om vaker op de fiets naar het werk te gaan. Ook Groningen Bereikbaar zette fietsers in het zonnetje. Wethouder Philip Broeksma en René Schripsema, directeur Groningen Bereikbaar, deelden wat lekkers uit aan fietsers op de doorfietsroutes van Leek en Roden naar Groningen.

- advertentie -

Fietsen is niet alleen gezond en duurzaam, het is voor veel mensen ook een goed alternatief voor de auto. Zeker tijdens Operatie Ring Zuid. Op de fiets voorkom je filestress, maak je je hoofd leeg na een lange dag werk en op de korte afstand ben je vaak ook een stuk sneller. “We zijn blij dat veel mensen tijdens Operatie Ring Zuid de auto vaker laten staan en op andere manieren reizen en werken. Bijvoorbeeld door vaker de fiets te pakken. Zo houden we samen Groningen bereikbaar tijdens de werkzaamheden,” aldus wethouder Philip Broeksma.

Fietsapp Trappie: in mei extra punten voor het goede doel
Om het fietsen extra leuk te maken lanceerde Groningen Bereikbaar eerder dit jaar fietsapp Trappie. Deelnemers sparen punten met elke fietsrit van, naar en via de stad Groningen en kunnen deze punten inzetten voor een donatie aan verschillende goede doelen. Fietsers die zich op Fiets naar je Werk Dag registeren om mee te doen, krijgen maar liefst 100 punten als startbonus. Ook krijgt iedereen die in mei met Trappie fietst dubbele punten voor elke fietsrit. Via groningenbereikbaar.nl/trappie kunnen deelnemers zich aanmelden.

Operatie Ring Zuid
Groningen heeft momenteel te maken met Operatie Ring Zuid. Tijdens deze operatie wordt er in Groningen volop gewerkt aan de weg om de nieuwe zuidelijke ringweg en de verdiepte ligging af te bouwen en aan te sluiten op de bestaande wegen. De zuidelijke ringweg en het Julianaplein zijn in verschillende fases en rijrichtingen afgesloten. Dit zorgt voor veel verkeershinder en extra reistijd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button