Cultuur

Eerste Street Art Festival Zuiderveen een feit

- advertentie -

Winschoten – Naast het inmiddels bekende zomerse Zuiderveen Festival wilde visueel kunstenaar Pet van de Luijtgaarden ook in het voorjaar een creatieve dag optuigen bij zijn museum The Wasteland.

- advertentie -

“In Oldambt is weinig plek om lekker creatief los te gaan. In de zomer komen veel mensen uit de omgeving genieten van muziek en een unieke festivalsfeer, we wilden eens proberen of dit ook in het voorjaar zou kunnen met als thema Street Art.” Zowel de antieke boerenschuur aan het Zuiderveen 35, als het terrein waren gratis toegankelijk voor het publiek.

Op het terrein staan diverse kunstcaravans, zoals een vol met olifantjes. Als verzamelkunstenaar is Pet altijd bezig om van ‘afval’ iets nieuws te creëren. Maar niet alleen hij, diverse kunstenaars en vrijwilligers zijn geregeld bezig de meest indrukwekkende creaties te maken. Bezoekers konden een rondleiding krijgen door de schuur. Lopen door VHS Land, Playmobil Mania of onder de Coca Cola Cloud, je komt ogen te kort.

Tijdens het festival heerste de hele dag een gemoedelijke sfeer en het aangename weer was een fijne bijkomstigheid. Graffiti kunstenaars maakten live prachtige schilderingen. In knusse hoekjes konden de aanwezigen gezellig bij elkaar zitten, wat eten of drinken en kunstenaars aan het werk zien. Diverse bands en artiesten zorgden voor de muzikale omlijsting, ook Oldambtster Mart Eerens stond op het podium.

Het volgende festival is het Zuiderveen Festival VII op zaterdag 27 juli, zeker de moeite waard om eens te gaan kijken!

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button