Gemeente

Meneer de Winter viert zijn 101e verjaardag in zijn eigen woning

- advertentie -

Winschoten – Tweede Pinksterdag was het groot feest bij de familie De Winter. De 100-jarige Lau de Winter vierde vervroegd zijn verjaardag. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema bracht, net als vorig jaar, een bezoekje.

- advertentie -

Lau de Winter werd op 22 mei 1923 geboren in Nisse, Zeeland. Hij groeide op in een groot rooms-katholiek gezin met zes broers en één zus. Omdat alle broers boer wilden worden en er geen boerderijen meer te koop waren in Zeeland, verhuisde hij in 1951 naar een boerderij op de Bult in de toenmalige gemeente Bellingwolde. In datzelfde jaar trouwde hij met de Zeeuwse Maleen Vermuë.

Op de Bult kregen Lau en Maleen vijf kinderen: Corry, Jack, Piet, José en Annie. Helaas overleed dochter José op 14-jarige leeftijd door een noodlottig ongeval. Inmiddels heeft Lau twaalf kleinkinderen en vierentwintig achterkleinkinderen.

Boer
Lau is altijd boer geweest met hart en ziel, eerst op de Bult en later in Oudeschans. In 1988 nam één van zijn zonen de boerderij over, gevolgd door twee kleinzonen in 2021.

In 2013 verhuisde Lau op 90-jarige leeftijd samen met zijn vrouw Maleen, toen 92 jaar, naar Winschoten. Maleen overleed daar in september 2020 op 99-jarige leeftijd. Ze waren toen 69 jaar getrouwd. Lau mist haar enorm, maar is dankbaar voor de vele jaren die ze samen hebben gehad.

Eigen wijn
Lau blijft nog altijd betrokken bij de boerderij en bezoekt deze regelmatig. Omdat hij het boerenbloed niet kan laten, zet hij zijn werk al jaren op kleine schaal voort in zijn achtertuin, waar hij diverse groenten en fruit verbouwt. Van zijn druiven maakt hij zelfs zijn eigen wijn.

- advertentie -

Elke maandagmiddag klaverjast Lau in de Boschpoort en om de woensdag met zijn zoon, dochter en een kennis bij hem thuis. Al 75 jaar zit hij steevast op zondagochtend in de kerk. Nee, stilzitten is niet aan Lau de Winter besteed.

- advertentie - 

Lees ook: Burgemeester Sikkema op visite bij 100-jarige Lau de Winter

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button