Sport

Fotoserie: MOVV grijpt titel in vierde klasse in zinderende kraker tegen Heiligerlee

- advertentie -

Heiligerlee – Alle voetballiefhebbers in Heiligerlee en Midwolda hadden de datum van vandaag, 20 mei, al wekenlang omcirkeld in de agenda staan. Op deze dag werd duidelijk wie er kampioen zou worden in de vierde klasse C. Werd het vv Heiligerlee of ging toch MOVV met de titel aan de haal?

- advertentie -

In een onderling duel maakten beide ploegen uit wie de titel in de wacht zou slepen. Heiligerlee leek de beste papieren te hebben doordat de ploeg al lange tijd bovenaan stond, maar een zegereeks van tien overwinningen op rij had MOVV dichtbij de koploper gebracht.

Voorafgaand aan de kraker in de laatste speelronde was het verschil slechts twee punten in het voordeel van Heiligerlee. Voor beide ploegen was de opdracht helder, Heiligerlee had aan een gelijkspel al genoeg om kampioen te worden, voor MOVV waren drie punten noodzakelijk.

Schitterende ambiance
In een schitterende ambiance op sportpark De Hoogte, waar naar schatting tussen de 1500 en 2000 toeschouwers de ploegen aanmoedigden, nam MOVV al gauw de touwtjes in handen. Meteen werd duidelijk Heiligerlee niet weer zo’n makkelijke overwinning zou behalen als in februari, toen het in Midwolda maar liefst 1-7 werd voor de bezoekers. Na een kwartier spelen wisten de Midwolmers op voorsprong te komen via Nick Wiegman en vijf minuten later werd die voorsprong verdubbeld door een doelpunt van Joel Puister.

De thuisploeg wist, in een bij vlagen stevige wedstrijd, geen grip te krijgen op de aanvallers van MOVV en vlak voor rust leek de beslissing al te vallen doordat Nick Wiegman oog in oog met de doelman kalm wist te blijven en de derde goal binnen kon schuiven. Na dat doelpunt barstte er al een groot feest los onder de uitsupporters, die zagen dat de titel voor hun ploeg binnen handbereik was.

Tweede helft
Spannend zou het ook in de tweede helft niet meer worden. Joel Puister maakte met zijn tweede van de middag het feest voor MOVV nog wat groter en ook Heiligerlee wist nog twee keer het net te vinden, via Kenny Nieland en Lukas Pronk. Voor de MOVV-fans maakte het allemaal niet meer uit, zij stormden na het laatste fluitsignaal het veld op om de titel met de spelers te vieren.

- advertentie -

Uit tientallen kelen klonk “MOVV, jalalala” en ondertussen droop de thuisploeg af. Na een uitstekend seizoen zagen ze het kampioenschap aan hun neus voorbijgaan. In Midwolda zal het feest ondertussen nog wel even doorgaan bij de kersverse derdeklasser, die zich volgend jaar op dat niveau met betere tegenstanders mogen gaan meten.

- advertentie - 

Onze fotografen Micha Ploeger en Dave Leeuwerik maakten het onderstaande wedstrijdverslag. Bij gebruik eigen social media: ‘Foto: OldambtNu.nl’ vermelden. 

OldambtNu.nl dankt vv Heiligerlee voor hun gastvrijheid en uitnodiging. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button