Algemeen

Infomarkt tijdens de ‘Waarmteweek’ voor kleine en grotere energiebesparende oplossingen

- advertentie -

Winschoten – Tot en met 24 mei kunt u vanuit de gemeente hulp krijgen om energie te besparen. Veel inwoners uit het centrum gebied hebben een brief gekregen om gisteravond, dinsdag 21 mei, naar Lamain te komen, want daar is een ‘Waarmtemarkt’ gehouden.  

- advertentie -

Verschillende bedrijven presenteerden zich daar met energiebesparende oplossingen. Ook klimaatburgemeester Abel Vos was hierbij van de partij.  De belangstelling voor deze markt was groot te noemen. 

Huishoudens zijn een steeds groter deel van hun inkomen kwijt aan energie. Energie besparen is hiervoor een oplossing. Er zijn veel mogelijkheden om dat te doen. Zoveel zelfs, dat velen het overzicht kwijt zijn. Het project Oldambt Verwarmt kan helpen u de bomen weer door het bos te zien. 

Simpele dingen
Zo stond Kluswijs Scheemda er met een stand. Eigenaar Jan Kloosterman vertelde over hoe je met heel simpele dingen en vaak ook tegen geringe kosten je huis beter kan isoleren met materiaal als verschillende soorten folie, dat je zelf aan kunt brengen. Ook deurstrips, brievenbus isolatie, lampen en radiatorknoppen, alles kan helpen om de gasrekening naar beneden te krijgen. 

Grotere werk
Voor het grotere werk, als muur- en dakisolatie stond BEVO uit Ter Apel er ook met een informatiestand. Zij zijn gespecialiseerd in Bodemisolatie, vloer-, spouwmuur- en dakisolatie. 

Ook Joyce Lips van Hypotheca stond er voor uitleg over het Nationaal Warmtefonds. Voor grotere isoleerklussen kun je bij haar een renteloze lening aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds. Bij een verzamelinkomen van € 60.000,00 kun je € 27.000 ,00 lenen  tegen 0% gedurende de hele looptijd. Voor meer informatie hierover kijk op het www.warmtefonds.nl  

- advertentie -

 Tegelwippen
Ook stond er een stand van het NK-Tegelwippen. Zij willen graag dat inwoners vaker hun tegels uit hun tuin halen, om meer groen te creëren. Al die tegels verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of de kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Tot en met 31 oktober kun je meedoen met de landelijke actie www.nk-tegelwippen.nl 

- advertentie - 

Schimmel
Ook woningbouwvereniging Acantus was aanwezig. Bij hun stand ging het met name over het voorkomen van schimmel in de huizen. Met 8 tips kun je volgens de brochure schimmel buiten de deur houden. Maar het kan ook zijn dat er iets mis met de woning. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage of installaties die niet goed zijn. Dan moet je altijd de hulp van Acantus inroepen. 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button