Algemeen

De stationschef komt niet meer terug, maar nu met live verbinding, via videohulpzuil

- advertentie -

Winschoten – Op het perron aan de achterzijde van het station is een videohulpzuil geplaatst als een stationschef. Dit is een proefproject van Arriva voor een half jaar. Reizigers krijgen direct ‘live’ antwoord op vragen, die betrekking hebben op het reizen met de trein. Dit kan een vraag zijn over hoe iemand het beste kan reizen, zonder ingewikkelde overstapplekken. Of bijvoorbeeld ‘kan ik reizen met mijn ov kaart naar Leer in Duitsland’. 

- advertentie -

Proef
Tijdens de proef wordt gekeken of op een station zoals Winschoten, waar nu geen OV-servicepunt is, wel behoefte is aan direct contact met de klantenservice van Arriva. Station Winschoten is een station waar reizigers regelmatig overstappen. Arriva wil haar reizigers voorzien van de juiste hulp op de juiste plek. Naast de proef in Winschoten wordt ook op het station in Roermond een test gedaan met de videohulpzuil.

Klantenservice
Via de videohulpzuil komen reizigers direct in contact met de klantenservice. Via live beeld en geluid kan de vraag gesteld worden aan een medewerker van Arriva. Denk aan vragen over tickets, OVpay, actuele reisadviezen, stremmingen of treinvervangend busvervoer. De klantenservicemedewerker kan vervolgens een scherm delen om informatie te tonen, via een QR-code een online link delen of een reisadvies op klein formaat voor de reiziger printen.  

Persoonlijk een vraag kunnen stellen
Yvonne Dubben, Ontwikkelmanager Arriva: “OV blijft altijd mensenwerk. Je hebt overal apps voor, maar je wilt bij een dringende vraag ook wel eens iemand persoonlijk spreken. De stationschef gaan wij niet meer terugzien, maar wij willen wel graag iets hiervoor in de plaats zetten en één van de innovaties is deze videohulpzuil.” 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button